Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin gündem özeti

LPG’li Araçlarda Gaz Sızdırmazlık ve Montaj Raporu İçin İlave Ücret Ödenmeyecek

LPG’li araçlarda ve yeni LPG dönüşümü yapılacak araçlarda, araç muayenesi öncesinde gaz sızdırmazlık/montaj raporu almak için Makine Mühendisleri Odasına veya Türk Standartları Enstitüsüne gidilmesine ve ilave ücret ödenmesine gerek kalmayacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik değişikliğine ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, LPG’li araçlarda ve yeni LPG dönüşümü yapılacak araçlarda, araç muayenesi öncesinde gaz sızdırmazlık/montaj raporu almak için Makine Mühendisleri Odasına veya Türk Standartları Enstitüsüne gidilmesine ve ilave ücret ödenmesine gerek kalmayacak. Söz konusu değişiklikle LPG’li araç sahipleri yıllık 20 milyon TL ilave ücret ödemeyecek. 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren zorunlu olacak yeni uygulama ile Yakıt Sistemi Montaj Belgesi dahil tüm işlemler LPG dönüşümü yapan yetkili firmalarca yapılacak ve LPG’li araçlar muayenesi yapılmak üzere doğrudan araç muayene istasyonlarına gidecek. Ayrıca, yeni üretilecek LPG tanklarında tankın ömrünün yazılması da zorunlu olacak.
 
Hizmet Yeterlilik Belgesi Şartı Kaldırıldı
 
Münferit araç imalatı ve tadilatı yapan iş yerleri için ilave maliyet ve bürokratik süreç oluşturmaması bakımından TSE’den alınan Hizmet Yeterlilik Belgesi şartı kaldırıldı. Söz konusu değişiklikle birçok firmanın üretimini zorlaştıran uygulamaya bütünüyle son verildi.
 
Traktör Sanayisi İçin Yeni Yönetmelik
 
Yönetmelik değişikliği ile Türkiye’de traktör sanayisinin gelişmesi ve geleceği düşünülerek ithal edilen traktörlerin satış ve tescil sürelerini düzenleyen yeni yönetmelik maddesi yürürlüğe girdi.
 
Sözleşmeli Firmalar Cam Filmi İçin Onay Almayacak
 
Ürettiği veya ithal ettiği cam filmleri için onay alan cam filmi imalatçıları/ithalatçıları ve bunlarla sözleşmesi bulunan firmalar doğrudan cam filmi montajı yapabilecek. Ayrıca, araç yetkili servisleri ve cam filmi imalatçıları ve ithalatçılarından, onaylı cam filmi temin edebilen firmalar da cam filmi montajı yapabilecek. Buna ilişkin Yönetmelik maddesi 26 Ekim 2017’de yürürlüğe girecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.