Öne Çıkanlar facebook ING Türkiye Kupasını kim kazandı üniversite 3 ton dokunulmazlıklar kaldırılacak mı mahkeme kararı van cezaevlerindeki tutuklu sayısı NÖBETCİ SULH CEZA HAKİMLİĞİ devlet tiyatroları 30 bin öğretmenin ataması ne zaman yapılacak karayolları genel müdürlüğü

Mavi Balina 2018 Tatbikatı Türkiye’nin Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilecek

Mavi Balina-2018 Davet Tatbikatı Türkiye’nin ev sahipliğinde NATO unsurları ve 9 ülkeden askerlerin katılımıyla 28 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında Doğu Akdeniz’de icra edilecek.

Mavi Balina-2018 Davet Tatbikatı, Türkiye’nin en sahipliğinde 28 Eylül–7 Ekim 2018 tarihleri arasında Doğu Akdeniz’de yapılacak. Hava ve deniz unsurlarının manevra yapacağı tatbikata, NATO, Amerika Birleşik Devletleri, (ABD) Azerbaycan, Bahreyn, Cezayir, Katar, Kuveyt, Pakistan, Romanya, Suudi Arabistan katılacak. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada tatbikatın amacı, “Katılan birlik/komutanlıkların gerçek harekât ve görevlere hazırlıklarını desteklemek maksadıyla koordineli denizaltı savunma harbi, denizaltı ve deniz hava harekâtı eğitimlerine imkân sunmaktır” şeklinde açıklandı.

ABD’DEN BİR DENİZ KARAKOL UÇAĞI TATBİKATA KATILACAK

Mavi Balina-2018 Davet Tatbikatına katılım sağlayacak deniz ve hava unsurları şöyle sıralandı:

-Türkiye’den; dört Fırkateyn, beş Denizaltı, iki Korvet, bir Lojistik Destek Gemisi, bir Karakol Gemisi, üç Deniz Karakol Uçağı, altı Helikopter, VLF BAFA (Denizaltı cevapsız yayım istasyonu) ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı unsurları.

-NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 kapsamında; Hollanda’dan bir Fırkateyn ve Helikopter, Türkiye’den bir Fırkateyn ve Helikopter, Yunanistan’dan bir Fırkateyn ve İspanya’dan bir Fırkateyn ve Helikopter olmak üzere toplam dört gemi ve üç Helikopter.

-Pakistan’dan bir Fırkateyn, bir Deniz Karakol Uçağı ve bir Helikopter.

-Romanya’dan bir Fırkateyn ve bir Helikopter.

-ABD’den bir Deniz Karakol Uçağı.

-NATO, Amerika Birleşik Devletleri, Bahreyn, Cezayir, Katar, Kuveyt, Pakistan, Romanya ve Suudi Arabistan’dan toplam 19 karargah/gözlemci personeli.

-Azerbaycan’dan 18 Gemiye Çıkma Timi personeli ve yedi Gemiye Çıkma Timi eğitmeni/gözlemcisi ile NATO Deniz Kuvvetlerinden üç Gemiye Çıkma Timi denetleme/değerlendirme üyesi.

Anahtar Kelimeler:
NatoDoğu Akdeniz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.