Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook tüketici fiyat endeksi 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 400 Milyon Turist ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kara Harp Okulu yapı kredi emniyet kadıköy belediyesi cumhurbaşkanı

Memurlardan 'Kreş Parası' Talebi

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, kreş hizmeti sunulamayan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurların zorunlu eğitim çağına girmemiş her bir çocuğu için 400 lira kreş yardımı ödeneği verilmesini talep etti. Aylık kreş ücretlerinin 400 lira ile 2 bin 500 lira arasında değiştiğine dikkat çeken Bayraktar, “Zaten kıt kanaat geçinen yüzbinlerce memur çocuklarının kreş masraflarını karşılayabilmek için ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Memurlara kreş yardımı ödeneği verilerek mağduriyetleri bir nebze de olsa giderilmelidir” dedi.

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin 2015 başında açıkladığı “Aile paketi” kapsamında belediyelere kreş ve gündüz bakımevi açma zorunluluğunun getirilmesi için düzenleme yapmayı taahhüt ettiğini ancak kamu kurum ve kuruluşlarının bu düzenlemeden muaf tutulmak istendiğini ifade etti.

-KÜÇÜK VEYA BÜYÜKŞEHİR AYRIMI OLMAMALI-

Bayraktar, öncelikli taleplerinin kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan kamu görevlilerinin zorunlu eğitim çağına girmemiş çocuklarına yönelik kreş hizmeti sunulması olduğunu ifade ederken, bu imkanın memurlara sağlanamaması halinde ise kreş yardımı ödeneği verilmesinin mecburi olması gerektiğini söyledi.

Diğer memur konfederasyonlarının büyükşehirde görev yapan memura başka, diğer illerde görev yapan memura ise başka tarifeler uygulanmasını istediklerini anımsatan Bayraktar, “Kreş hizmeti sunulmayan kurum ve kuruluşlarda görev yapan kamu görevlilerine kreş hizmetinden faydalanacak her çocuk için büyükşehir veya küçük şehir ayrımı yapılmadan en az 400 lira kreş yardımı ödeneği aylıklarıyla birlikte ödenmelidir. Bu oran yine yıllık enflasyon oranı hesaplanarak her yıl o seviyede artırılmalıdır. Aynı şekilde kreş yardımı ödeneğinden, 4688 sayılı Kanuna göre kamu görevlisi kapsamında sayılanlar da yararlandırılmalıdır” dedi.

-KREŞ ÜCRETLERİ EL YAKIYOR-

Bayraktar, kamu çalışanlarının en büyük dertlerinden birinin kreş sorunu olduğunu ifade etti.

Bir anne ve babanın çocuğunu güvenebileceğe bir yere bırakamaması halinde ne işine konsantre olabileceğini ne de verimli olabileceğini kaydeden Bayraktar, “Eğer memurlar göreve başlarken aklı çocuklarında ve gözleri arkada kalıyorsa orada büyük bir sorun var demektir. Türkiye’de yapılan araştırmalara göre aylık kreş ücretlerinin 400 lira ile 2 bin 500 lira arasında değiştiği hesaplanmıştır. Ortalama 2 bin 500 lira ücret alan bir memura ek olarak böylesi bir külfet yüklenmesi ise mağduriyetlere neden olmaktadır” dedi.

Kreş ücretlerinin el yaktığını söyleyen Bayraktar, “Zaten kıt kanaat geçinen yüzbinlerce memur çocuklarının kreş masraflarını karşılayabilmek için ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Ya tüm kamu kurum ve kuruluşlarında kreş hizmeti verilmeye başlanmalı ya da memurlara kreş yardımı ödeneği verilerek mağduriyetleri bir nebze de olsa giderilmelidir” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.