Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Orman ve Su İşleri Bakanlığından Cerattepe Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Artvin Cerattepe’deki eylemcilerin cezalandırılacağına yönelik haberlerin gerçek dışı olduğunu, yolu kapatmak için usulsüz olarak kesilen ağaçlar için suç zaptı tanzim edildiğini açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, basında yer alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Artvin Cerattepe’deki eylemcilerin cezalandırılacağına yönelik haberlerin gerçek dışı olduğu belirtildi. Açıklamada, Bakan Eroğlu’nun Cerattepe’de kaçak ağaç keserek barikat kuran eylemcilerin tespit edilerek cezalandırılacağını ifade ettiği kaydedildi.

Artvin’in Kafkasör tarafı çıkış yolunda Cerattepe’ye uzak bölgede 1 adeti sarıçam ve 3 adeti ladin olmak üzere toplam 4 adet ağacın kesilmiş olduğunun tespit edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, “Yolu kapatmak için usulsüz olarak kesilen bu ağaçlar için suç zaptı tanzim edilmiştir. Sayın Bakanımız da bu ağaç kesimini gerçekleştiren eylemcilerin tespit edilerek cezalandırılacağını ifade etmiştir. Ancak Bakanımızın bu açıklamaları bazı basın kuruluşlarınca çarpıtılmış ve oradaki bütün eylemcilerin cezalandırılacağı şeklinde haberleştirilmiştir. Oradaki eylemcilerin sergiledikleri davranışlar emniyet ve adalet kurumlarının görev ve sorumluluğunda, kaçak ağaç kesimiyle alakalı iş ve işlemler de Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın görev ve sorumluluğundadır” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.