Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Sıla Grup İran'da Hedefini Büyüttü

Ambargonun kalkmasının ardından Türk firmalarının gözdesi haline gelen İran pazarı, çıkacağı ihalelere Türk firmasından yeni teklifler bekliyor. İran’da daha önce 2 hastane işi alan Ankara merkezli Türk Şirketi Sıla Grup, İran’da kamu özel işbirliği ile gerçekleştirilecek yeni hastaneler için kollarını sıvadı.

İran Sağlık Bakanlığı, iki ay önce gerçekleştirmiş olduğu toplam 10 bin yatak hastane projeleri imza törenleri sonrasında, tam teşekküllü eğitim ve araştırma hastanesi yapım işleri için yeni projeleri de hayata geçireceğini duyurdu. Yeni projeler için Sıla Grup’un belirlediği hedef en az iki bin yatak ve 1 milyar dolar.
“YENİ PROJELERE HAZIRLANIYORUZ”
PPP (kamu-özel iş birliği) modeli ile ihaleye çıkılacak tesisler için Sıla Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İhsan Şahin, “Uluslararası deneyimlerimiz ve daha önce İran’da aldığımız 700 milyon dolarlık ihale, bizleri önemli kıldı. Şimdi ise yeni projelere hazırlanıyoruz. İran’da Sıla Grup biliniyor ve tanınıyor. İran’da gelecekte çok büyük tesisler ve hastaneler yapacağız. Ambargo sonrası İran çok önemli bir sağlık merkezi olacak” şeklinde konuştu.
Şahin, “Komşumuzun geçmişini ve geleceğe ilişkin beklentisini bilerek davranmak bizleri mutlu ediyor. Daha önce 700 milyon dolarlık PPP modeli ile burada sözleşme yapmıştık. Şimdi ise yeni projelere hazırlanıyoruz, bu girişim bizleri gururlandırıyor” dedi. Türkiye’de yapımı devam eden şehir hastanelerinde Sıla Grup’un varlığına dikkat çeken Şahin, İran pazarının büyüklüğüne ve önemine işaret ederek, “Burada iş hacmimizi ve hedefimizi en az 2 milyar dolar olarak belirledik” dedi.
Türkiye ile İran hükümetinin birlikte bu hacmi çok ileri noktalara taşıyabileceğini söyleyen Şahin, “Eğer gerekli sinerjiyi sağlayabilirsek sadece sağlık alanında en az 20 milyar dolarlık karşılıklı ticaret hacmine ulaşabiliriz. Yeter ki, devletimiz bu projeler nedeniyle arkamızda dursun, finansal çözümlerde Türk işadamlarına destek olsun” açıklamasında bulundu.  

SILA GRUP İRAN’DA İKİ PROJEYE İMZA ATMIŞTI
Haziran ayında İran Sağlık Bakanlığı, İran’da gerçekleştirilecek kamu özel sektör işbirliği modeli ile 13 dev hastanenin yüklenici firmalarını belirlemişti. Samsung ve Daewoo başta olmak üzere 4 Koreli firma 6 hastane projesini paylaşırken, İtalyan Herrison ve CMC firmaları 4 proje almış, Türkiye’den ise Sıla Grup 2 projeye imza atmıştı. Sıla Grup, başkent Tahran’da bin yataklı ve Kerman’da 750 yataklı üniversite hastane projesinin hizmete sunulması için İran Sağlık Bakanlığı ile mutabakat zaptı imzalamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.