Öne Çıkanlar gündem palandöken çin Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri chp haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook

TBMM Başkanı Yıldırım: O Gece Halkın Gücü Tankın Gücünü Yendi

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Milletimizi meydanlara davet ettik ve o gece halkın gücü tankın gücünü yendi” dedi.

TBMM Başkanı Yıldırım, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Türksat Genel Müdürlüğünde düzenlen anma etkinliğinde konuştu. Türksat’ın kurulduğu zaman, “Buraya bir şekilde saldırı olursa biz bu yayınların devam etmesini nasıl sağlayacağız?” diye Türksat Genel Müdürü’ne sorduğunu belirten Yıldırım, böyle bir tedbirin olmadığını öğrendikten sonra sistemde herhangi bir aksaklık olmadan çalışması için hemen tedbir alınmasını söylediğini ifade etti.

“ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK”

Darbe girişiminin başladığı ilk andan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte müdahale için karar aldıklarını anımsatan Yıldırım, “Ölmek var dönmek yok. Bu alçaklara bu bayrağı teslim etmeyeceğiz, bu ezanları susturmayacağız. Milletimizi meydanlara davet ettik ve o gece halkın gücü tankın gücünü yendi” diye konuştu.

Darbecilerin Türksat’ın bombalayarak etkisiz hale getirmeye çalıştıklarını anımsatan TBMM Başkanı Yıldırım, “Türksat çalışanı arkadaşlarımızın basiretli ve akıllı tutumları sayesinde bu emellerine ulaşamadılar” şeklinde konuştu. Ayrıca Yıldırım, darbe girişimin bastırılmasının en önemli faktörlerinden birinin ”Milletin iletişim kanallarının ortadan kaldırılamaması” olduğunu söyledi.

“DARBE VE VESAYET DEFTERİ 16 NİSAN HALK OYLAMASI İLE KAPANMIŞTIR”

Darbenin önlenmesinde kısıtlı imkanlarıyla canla başla çalışan Türksat’taki vatansever, vefakar çalışanlara millet adına şükranlarını sunan TBMM Başkanı Yıldırım, “Darbe ve vesayet defteri Türkiye’de 16 Nisan Halk Oylaması ile kapanmıştır. Cumhuriyet tarihinden beri devam eden parlamenter sistem vesayeti, çift başlılığı darbeleri önleyememiş ve nihayet 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu sistemin değiştirilmesi yönündeki irade çok daha belirgin hale gelmiştir. 16 Nisan’da yaptığımız halk oylamasıyla böylece 95 yıllık yönetim sistemimiz tamamlanmış ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi devreye girmiştir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile beraber artık tek ve yegane vesayet sahibi aziz milletimiz olmuştur” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.