Yeni Emeklileri Bir- Sen’den Ankara Valiliğine Suç Duyurusu

Yeni Emekliler Birliği Sendikası, Danıştay’ın kararını uygulamadığını iddia ettiği, Ankara Valiliği hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 
Yapılan açıklamada, Ankara 7. İdare Mahkemesi’nin, “Emekliler de Sendika Kurabilir” şeklinde verdiği karara itiraz eden Ankara Valiliğinin istemi Danıştay 10. Dairesi tarafından da ret edilmesine rağmen Sendika tüzel kişilik işlemlerini yapmaması gerekçesiyle, karar sahibi Yeni Emekliler Birliği Sendikası, Ankara Valiliği hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunarak, İçişleri Bakanlığına da şikâyette bulunduğunu bildirdi.
 
Genel Başkan İsrafil Odabaş ve Genel Sekreter Mustafa Macit imzası ile Ankara Cumhuriyet  Savcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde  şunları ifadeler yer aldı:
 
“Danıştay 10. Daire Başkanlığının 2016/3745 ve Ankara 7. İdari Mahkemesinin 2014/2268 Esas ve 2016/33 Karar Sayılı Kararlarınızı, Ankara Valiliği, 24.02.2017 Tarih ve 74071012-482.01.02.01-9099 Sayılı yazısı ile bu kararlar bizi bağlamaz ve yargı süreci devam ettiği gerekçesiyle Sendikamızın ilgili defterlerini (karar- giden ve gelen evrak defterleri) onaylamamaktadır.
 
Yeni Emekliler Birliği Sendikamız (Yeni Emekli Bir-Sen) Ankara Valiliği’ne verdiğimiz kuruluş evraklarıyla 2013 tarihinde kurulmuştur. Danıştay 10. Daire Başkanlığının 2016/3745 ve Ankara 7. İdari Mahkemesinin, 2014/2268 Esas ve 2016/33 Sayılı Kararına rağmen 74 İl ve 150 İlçede teşkilatlanmış olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan Sendikamızın, SGK tarafından “üye aidatları”’nın kaynaktan kesimi engellenmektedir.
 
Sendikal örgütlenmenin gerektirdiği faaliyet ve etkinliklerin yapılabilmesi için, gereken maddi kaynağın üye aidatlarıyla oluşturulabileceği gerçeğine rağmen, SGK’mu sendikamıza üye emeklilerin maaşlarından üyelik aidatı kesintisi yapılmaması nedeniyle, istenilen, planlanan, faaliyetler ve etkinliklerde gerçekleştirilememektedir.
 
SGK halen, Türkiye İşçi Emekli Derneği ve Tüm İşçi emeklileri Derneği üyelerinin aidatlarını maaşlarından keserek adi geçen derneklerin Banka hesabına yatırmaktadır.
 
Bu itibarla Anayasanın 10. Maddesindeki eşitlik ilkesine uygun olarak “sendikamız üyelerinin, yazılı talepleri doğrultusunda” üye aidatlarının, diğer derneklerde olduğu gibi maaşlarından keserek sendikamızın belirteceği banka hesabımıza yatırılması gerekmektedir.
 
Ankara Valiliği, Mahkeme Kararı ile tüzel kişiliğini kurma hakkini kazanan Sendikamızı ve üyelerimizin mağduriyetine sebep olmaktadır.
 
Bu nedenlerle sorumlular hakkında gerekli soruşturmanın yürütülmesini talep ederiz” 
 
 
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.