Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook Kara Harp Okulu emniyet 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri 30 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Pazar Gündem Özeti 31 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti 30 Mart 2024 Gündem Özeti 30 Mart 2024 Cumartesi Gündemi

Yıldırım’dan Dünya Tiyatro Günü Mesajı

 Başbakan Binali Yıldım, “Önümüzdeki süreçte, ülkemizi her alanda olduğu gibi sanat alanında da daha ileri noktalara taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, tiyatro sanatçılarımızın ve çalışanlarımızın 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutluyor, bütün sanatseverleri gönülden selamlıyorum” açıklamasında bulundu.

Başbakan Yıldırım, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Geçmişte ve bugünde toplumların evrensel değerlere sahip olmasında ve kültürlerarası etkileşimde sahne sanatlarının önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yıldırım, “Birey ve toplum arasındaki ilişkiyi irdelemesi ve topluma ayna tutması bakımından tiyatro sanatının sahne sanatları arasında rolü büyüktür. Tiyatro sanatı; toplumu kültürel olarak geliştiren, bireye farkındalık ve empati yeteneği kazandıran güçlü bir eğitim aracıdır. Kültürümüzde tiyatro sanatı her zaman var olmuş ve toplum tarafından kıymet görmüştür. Meddah, Orta oyunu, Karagöz ve Kukla gibi çeşitli kollarıyla Geleneksel Türk Tiyatrosu, bir kültür mirası olarak geçmişten geleceğe varlığını sürdürmekte ve dil varlığımızın korunmasına katkı sunmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

“3. Milli Kültür Şurası'ndaki Çözüm Önerilerini Çok Önemsiyoruz”

“Kültürel değerlerimize ve toplumsal hassasiyetlerimize uygun nitelikli tiyatro eserlerinin insanımızla buluşması çok büyük önem taşımaktadır” diyen Başbakan Yıldırım, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nu yaşatmak ve tiyatroların gelişimini sağlamak için gereken hassasiyeti her zaman göstereceklerini bildirerek, “Bu anlamda 3-4-5 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz 3. Milli Kültür Şurası'nda dile getirilen çözüm önerilerini çok önemsiyoruz. Önümüzdeki süreçte, ülkemizi her alanda olduğu gibi sanat alanında da daha ileri noktalara taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, tiyatro sanatçılarımızın ve çalışanlarımızın 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutluyor, bütün sanatseverleri gönülden selamlıyorum” mesajını paylaştı.
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.