Öne Çıkanlar gündem palandöken çin Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri chp haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook

Yüksekdağ: Darbeye Boyun Eğmeyeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, darbeye karşı bu zamana kadar sürdürdükleri tavrı bundan sonra da kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayarak, “Tarihimiz boyunca darbelere karşı mücadele ederek darbeler içerisinde demokrasiyi var etmeye çalışarak yürüdük, ilerledik. Dün nasıl hiçbir darbeye boyun eğmediysek bu gün de aynı yolda ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yüksekdağ, partisinin grup toplantısında konuştu. 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak konuşmasına başlayan Yüksekdağ, “bir kere daha böyle bir süreç, böyle bir gün yaşamamamızı diliyorum. Türkiye halkları, bizler darbe ve antidemokratik rejimlerle yönetilmeyi hak etmiyoruz. Türkiye halkları 15 Temmuz günü ve onu takip eden günlerde çok zor bir süreç yaşadı. Bu 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘’ Dün Nasıl Hiçbir Darbeye Boyun Eğmediysek Bu Gün de Aynı Yolda İlerleyeceğiz’’

Darbeye karşı bu zamana kadar sürdürdüğü tavrı bundan sonra da kararlı bir biçimde sürdüreceklerini vurgulayan Yüksekdağ, “Tarihimiz boyunca darbelere karşı mücadele ederek darbeler içerisinde demokrasiyi var etmeye çalışarak yürüdük, ilerledik. Dün nasıl hiçbir darbeye boyun eğmediysek bu gün de aynı yolda ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
TBMM’deki bombalı saldırı gerçekleştirilmesi nedeniyle oluşan hasara da değinen Yüksekdağ, meclise yönelik saldırıyı kınadı.
 

‘’ Darbe Girişimi Sadece Sonuçları Düzeyinde Ele Alınamaz’’

Böyle bir darbe girişiminin yaşanmasının sadece sonuçlarından bakılarak değerlendirilemeyeceğini savunan Yüksekdağ, “Sadece sonuçları, sadece hesaplaşma düzeyinde ele alınamaz. Eğer darbe ve darbe ve darbecilikle güçlü, köklü bir hesaplaşma içine girmek istiyorsak darbeyi yaratan koşulla yüzleşmeli ve hesaplaşmalıyız” diye ifadelerini kullandı.
 
‘’ Bu Savaş Uçaklarıyla, Tanklarla Yapılan Bir Darbe Değildir’’

 “Bu savaş uçaklarıyla, tanklarla, toplarla yapılan bir darbe değildir” diyen Yüksekdağ, “Bu tam anlamıyla sivil siyaset merkezinin gücü tek elde toplama ihtirasıyla ve iktidarını pekiştirme ihtirasıyla hareket eden sivil bir siyasi iktidar eliyle bu gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

‘’Böyle Olmak Zorunda Mıydı? ‘’

Kaostan ve şiddetten beslenen siyasetin “trajedisinin” Türkiye vatandaşlarına yaşatıldığını ileri süren Yüksekdağ, “bunun yıkımı yaşanıyor dört bir yanda. Böyle olmak zorunda mıydı? Hayır böyle olmak zorunda değildi. Bu dönem içerisinde darbeci yapı tam da kurt bulanık havayı sever hesabı bu bulak hava içerisinde güç kazandı. Adı konulmamış sivil siyasi darbe bir askeri darbeyi doğurdu” dedi.


‘’ Siyaset ve İktidar Yapısı Türk Toplumumun Seviyesinde Değil’’

Darbe girişiminde bulunanların halkı yanında bulamadığını söyleyen Yüksekdağ, “Sokağa çıkanlardan bahsediliyor sadece ama emin olun sokağa çıkmayanlar da sokağa çıkmayarak, darbecilere destek vermeyerek çok önemli bir politik duruş sergilemiştir. Bu Türkiye halklarının darbe ve cunta rejimleri karşısındaki bilinç düzeyinin çok önemli bir aşamaya geldiğini gösteriyor. Ama bizler Türkiye halklarının ulaştığı bu seviyeye siyaset kurumunu da çekmek zorundayız. Siyaset ve iktidar yapısı Türkiye toplumunun seviyesinde değil ne yazık ki” ifadelerini kullandı.

Linç Girişimleri Engellenmeli

Geride bıraktığımız kısa zaman içerisinde darbe karşıtı gösteriler içerisinde çeşitli linç girişimleri olduğuna dikkati çeken Yüksekdağ, “Bunların engellenmesi çok hayati bir önem taşıyor. Ama aynı zamanda sokağa çıkan darbeye ve linç girişimlerine karşı yaşam alanlarını savunan insanlarımıza karşı çok haksız müdahaleler gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
HdpFigen Yüksekdağ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.