Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

Ataşehir Bozkırın Tezenesini Andı

Ataşehir Belediyesi, “Bozkırın Tezenesi” olarak adlandırılan, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ı, ölümünün 5. yıl dönümünde düzenlediği bir etkinlikle andı. Etkinlikte araştırmacı yazar Ahmet Özdemir ozanın yaşamı ve türküleri hakkında bilgiler verirken, sanatçı Mustafa Tatlıtürk, Ertaş’ın türkülerini çalıp söyledi.  

Ataşehir Belediyesi, İçerenköy’deki kültürevine adını verdiği Neşet Ertaş’ı ölümünün 5. yıl dönümünde düzenlediği belgesel gösterimi ve panelle andı. Alâettin Bahçekapılı’nın sunumuyla gerçekleşen etkinlikte araştırmacı yazar Ahmet Özdemir  sinevizyon eşliğinde sanatçının yaşam öyküsünü sergiledi. Özdemir, 5 yıl önce Anadolu’nun son büyük halk ozanını ve filozofunun kaybedildiğini dile getirerek “Kuşku yok ki Neşet Ertaş, eserleriyle sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

Ekinlik kapsamında Türk Halk Müziği sanatçısı Mustafa Tatlıtürk, Ertaş’ın türkülerini çalıp söyledi. TRT eski sunucularından Levent Bitecik ise Ertaş’ın şiirlerini seslendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.