Ataşehir’de 107 İşçinin İş Aktine Güvenlik Soruşturması Nedeniyle Son Verildi

Ataşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 107 işçinin iş aktine, güvenlik soruşturmasının olumlu gelmediği gerekçesiyle son verildi. Belediyeden yapılan açıklamada, “İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ve tarafımıza bildirilen güvenlik soruşturması sonuçlarının belediyemiz iradesiyle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır” ifadeleri yer aldı.

Ataşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, taşeron işçilerin kadroya alınması sürecinde uygulamalı ve sözlü sınavlardan başarıyla geçen işçilerin “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması” formları Valilik Makamına gönderildi ve sonuçların bir kısmı valilik tarafından Ataşehir Belediyesi tarafından oluşturulan komisyona iletildi. Bu kapsamda 107 işçinin güvenlik soruşturmaları olumlu gelmediği gerekçesiyle iş akitlerine son verildi. Belediyeden yapılan açıklamada,  “İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ve tarafımıza bildirilen güvenlik soruşturması sonuçlarının belediyemiz iradesiyle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır” ifadeleri yer aldı. Belediye, iş akitleri sonlandırılan işçilerin hukuksal süreçlerinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasının sağlanacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.