Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

Çetin: "Okullara Atatürk’ü Anlatan Ücretsiz Kitaplar Dağıtacağım"

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yeni müfredatla birlikte Atatürk’ün adının silinmek istendiğini ifade ederek, “Bu ülkede cumhuriyete, laik sosyal hukuk devletine inanan nesiller yetiştirmek bizim boynumuzun borcudur. Ben de belediye başkanı olarak okullara Atatürk'ü anlatan ücretsiz kitaplar dağıtacağım" dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Çetin, aralıksız devam ettiği Halk Günleri ile vatandaşlarla buluşmasını sürdürüyor. Halk Günü'nde vatandaşlara projelerin ve hizmetlerin bilgisini  veren Çetin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni müfredatta Atatürk'ün bölümlerinin ders müfredatından çıkarılmasına tepki gösterdi. Çetin, okullarda yeni müfredatla birlikte Atatürk’ün adı silinmek istendiğine dikkat çekerek, “Çocuklarımızın Atatürk'ü öğrenmesini istemiyorlar. Bizler Mustafa Kemal’in askerleri olarak Atatürksüz müfredata hayır diyoruz. Müfredatın bu şekilde geçmemesi için mücadele etmeliyiz" dedi.

Atatürk sevgisinin yurttaşların kalbinden silinemeyeceğini belirten Çetin, “Ben biliyorum ki bu eğitim okullarda verilmese bile anneler babalar evlerinde çocuklarına Atatürk'ü en güzel şekilde öğretecektir. Ancak bizim bu unutturma çabalarını kabul edebilmemiz mümkün değil. Ben bütün Cumhuriyet sevdalısı öğretmenlerimizi göreve davet ediyorum. Bu ülkede cumhuriyete, laik sosyal hukuk devletine inanan nesiller yetiştirmek bizim boynumuzun borcudur. Ben de belediye başkanı olarak okullara Atatürk'ü anlatan ücretsiz kitaplar dağıtacağım" şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.