Çocuklar Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler

Silifke Belediyesi 6. Uluslararası Gezici Çocuk Hakları Film Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen atölye çalışmaları ve film gösterileri çocuklar tarafından çok büyük ilgi gördü. Renkli görüntülerin yer aldığı etkinlikte çocuklar hem eğlenmenin hem de öğrenmenin mutluluğunu bir arada yaşadılar.

Silifke Belediyesi, UNICEF ve Çocuk Hakları Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen 6. Uluslararası Gezici Çocuk Hakları Film Festivali’nde çocuklar doyasıya eğlendiler.


BAŞKAN TURGUT, “ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR”

Kültürel ve sosyal alanlarda farklı etkinlikler yapmaya devam edeceklerini açıklayan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Çocuklarımızın neşesi, huzuru ve umudu bizlere her zaman güç vermiştir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi önemsiyor, fikirlerine değer veriyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz karne şenliklerinde, Kültür ve Sanat merkezi bünyesinde açtığımız tiyatro, resim, keman, gitar, saz, halk oyunları gibi birçok farklı kurslarda, binlerce çocuğumuzla bir araya gelip, onların fikir ve önerilerini önemseyerek, taleplerini yerine getirdik.

Unutmayalım ki çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Bütün çalışmalarımızda geleceğimizi inşa etme adına referans noktamız genç neslimizdir. Silifke’yi birlikte yönetme adına gerçekleştirdiğimiz bu festivallerde ortak akıl paydasına gençlerimizi ve çocuklarımızı da dâhil ederek, hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz”


“SİLİFKE ÇOCUK DOSTU BİR KENT”

Velilerden Ayşe Sevdik, “Belediyemize böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyoruz. Çocuk haklarını, çocuk oyunlarını ve çocuğun eğitimlerini konu alan güzel ve başarılı bir festival oldu. Çocuklarımız atölye çalışmaları ve film gösterileriyle doyasıya eğlendiler. Silifke’nin misafirperverliği ve sıcakkanlı insanları yanında ne kadar çocuk dostu bir kent olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Çocuklar bizim geleceğimizin teminatıdır ve bunun bilincindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz'


ÇOCUKLARIMIZA DAHA FAZLA DEĞER VERMELİYİZ”

Çocukların büyüme ve sosyal yaşamlarında aile bireylerinin önemli bir rol üstlendiğine dikkat çeken velilerden Mustafa Kayacı, “Çocuklarımızdan yani yaşamımıza doğan ışıktan, neşeden, yeni bi candan bahsediyoruz. Anne babalar olarak biz, çocuk dünya ya geldikten sonra hatta gelmeden önce her şeyimizi değiştiririz, ona göre ayarlarız. Tek derdimiz başta sağlıklı olması, sonra normal olarak gelişip büyümesini, yani zamanında yürümesini, konuşmasını, okumasını isteriz. Bütün bu çocuklarımızın haklarını ve yaşamlarını korurken, onların nasıl ve ne şekilde haklara sahip olduklarını da bilmeli ve yaygınlaştırmalıyız. Bu gayede başarılı bir festival düzenleyerek, bizlere ve bütün çocuklarımızın velilerine böyle bir ortamı sunan başta Belediye Başkanımız Mustafa Turgut olmak üzere bütün ekibine teşekkür ediyor, emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.