Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom

Çukurova’da Aileler, Çocuğa Yönelik İstismara Karşı Bilinçlendirilecek

Çukurova Belediyesi, Terapimer Psikolojik Destek Merkezi işbirliğiyle Aile Rehberlik ve Eğitim Seminerleri düzenleyecek. 11 Mart Pazar günü saat 15.00’te Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ilk seminerin konusu ise “Çocuklara Cinsel İstismar” olacak.

Çukurova Belediyesi, son dönemlerde artan çocuklara yönelik istismara karşı ailelerin bilgilendirilmesi için harekete geçti. “Çukurova’nın Gülen Anne, Baba ve Çocukları” sloganıyla Terapimer Psikolojik Destek Merkezi işbirliğiyle bir dizi seminer düzenleyecek olan Çukurova Belediyesi’nin ilk seminer konusu “Çocuklara Cinsel İstismar” olacak. Uzmanlar tarafından seminerde “Çocuklarımıza ne zaman ne öğreteceğiz?”, “Anne baba olarak biz neler yapabiliriz” konuları ele alınacak.

Alanında uzman eğitimciler tarafından verilecek seminerlerde, çocuk yetiştirme tutumları, ailelerin geçirdiği süreçler, gelişim dönemleri, engel türleri ve özellikleri, davranış değiştirme, aile içi iletişim, kardeş ilişkileri, beceri öğretimi gibi konularda bilgiler verilecek.

Aile rehberlik ve eğitim seminerlerini çok önemsediğini ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, aileleri istismar konusunda bilinçlendirmenin önemini vurgulayarak, “Toplumda derin yaralar açan, özellikle hedefine çocukları alan cinsel istismara zemin hazırlayacak konulara karşı bir bilinç oluşturmak amacıyla eğitim semineri düzenleyeceğiz. Çocuk istismarı konusunda bilinçlenmek ve daha duyarlı bir toplum olmak adına cinsel istismar konusunda bilgilenmek üzere tüm anne babaları seminerlerimize bekliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.