Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka azerbaycan istanbul CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE gündem özeti çin türkiye Rino virüs Shu Jueting

Çukurova’da Ücretsiz Maske Dağıtımı

Koronavirüsle mücadele kapsamında çalışmalarını çok yönlü olarak sürdüren Çukurova Belediyesi, vatandaşlara maske dağıtımına da başladı. Çukurova Belediyesi ekipleri maskeleri vatandaşlara dağıtılmak üzere muhtarlıklara teslim etti. Öte yandan Çukurova’nın tüm mahallelerinde yıkama, ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları da aralıksız devam ediyor.


Çukurova Belediyesi vatandaşlara maske dağıtımına başladı. Muhtarlıklara teslim edilen maskeleri vatandaşlar buralardan ücretsiz olarak temin edebilecek.

Pazar yerleri, marketler ve toplu taşım araçları gibi sosyal mesafenin korunmasının zor olduğu yerlerde maske zorunluluğunun getirilmesinin ardından harekete geçen Çukurova Belediyesi temin ettiği maskeleri vatandaşlara dağıtılmak üzere mahalle muhtarlıklarına teslim etti. Vatandaşların maske ihtiyacını karşılamak için muhtarlıklara maske teslimatının devam edeceği bildirildi.

KADIN KOOPERATİFİNDEN MASKE ÜRETİMİ

Öte yandan Çukurova Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Gülen Yüzler Kadın Kooperatifi maske üretimine başladı. Atatürk Kadın Yaşam Köyü’ndeki atölyede üretilen maskeler öncelikle belediye çalışanlarının ihtiyacını karşılayacak. Üretimin artması durumunda vatandaşların da maske ihtiyacı karşılanacak.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nü ziyaret ederek maske üretimi çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kooperatifin çalışmalarından övgüyle bahseden Başkan Soner Çetin, koronavirüs salgını dolayısıyla maskeye talebin çok arttığını kaydeden Başkan Soner Çetin, kooperatifin çalışmalarını desteklemeye devam edeceklerini açıkladı.

SOKAKLAR YIKANIYOR İŞYERLERİ İLAÇLANIYOR

Çukurova Belediyesi’nin koronavirüsle mücadele kapsamındaki çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çukurova’nın sokakları her gün yıkanırken, faaliyetlerini sürdüren işlerinde de dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları sürdürülüyor. 

Başkan Soner Çetin, Çukurova’nın tüm mahallelerindeki sokakların ilaçlı suyla yıkanıp dezenfekte edildiğini, çöp konteynırlarının temizlendiğini belirterek, fedakarca çalışan belediye personeline teşekkür etti.

65 YAŞ ÜSTÜNE SICAK YEMEK SERVİSİ

Başkan Soner Çetin, Çukurova Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğünün ihtiyaç sahibi tüm yurttaşlara yetişmeye çalıştığını belirtti.

Koronavirüs nedeniyle binlerce insanın işinden olduğunu ve zor durumda kaldığını vurgulayan Başkan Soner Çetin, “Bu insanlara elimizden geldiğinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz belirlediği ailelere gıda yardımında bulunuyor. 60 yaş üstü vatandaşlarımız için uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle bu insanlarımızın da gereksinimlerini arkadaşlarımız karşılıyor. Ayrıca 65 yaş üstü vatandaşlarımıza günlük sıcak yemek servisi yapıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.