Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi İdlib AİLE

Fatma Şahin: Gaziantep Ortadoğu’nun Merkezi Olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Ortadoğu’nun yeniden şekillenmesi sürecinde bu pazarlara erişmek için yoğun bir rekabet yaşanacağını belirterek “Her şey hal yoluna girdiğinde Ortadoğu’nun merkezi Gaziantep olacak” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, İstanbul’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Şahin, sınırları içinde bir serbest bölge ile beş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bulunan ve bu OSB’lerdeki 950 fabrikada 130 bin kişinin istihdam edildiği Gaziantep’in, başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 2 milyarlık nüfusa 5 saatlik mesafede bulunduğuna dikkat çekti.  Şahin, “Ortadoğu’nun yeniden şekillenmesi esnasında herkes bu pazarlara erişmek için birbiri ile rekabet edecek. Yabancı yatırımcılar için de Gaziantep’in çok önemli fırsatlar sunuyor” dedi.

Ortadoğu’daki savaş durumuna değinen Şahin, “Bu ilelebet böyle gitmeyecek. Bölgemiz, özellikle Suriye ve Irak meselesi hal yoluna girdiği zaman, bölgenin ve Ortadoğu’nun fuar merkezi olacağız. Afrin, Cerablus yeniden yapılanırken, merkez Gaziantep olacak” diye konuştu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK GAYRİMENKUL FUARINDA PROJELER GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Şahin, her yıl Mart ayında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen, 25 bine yakın gayrimenkul profesyoneli ve dünyadaki bütün büyük oyuncularının ziyaret ettiği MIPIM Fuarı’na bu yıl ilk kez katılma kararı aldıklarını açıkladı. Bu yıl 13-16 Mart’ta gerçekleştirilecek MIPIM’e katılma sebeplerinin söylem ve eylem birliği oluşturmak olduğunu vurgulayan, Şahin, “Gaziantep olarak özellikle kentsel dönüşüm projeleri ile adımızdan söz ettirmek istiyoruz. Hem dünyadaki trendleri görüp şehrimizi ona göre planlamak, hem de şehrimizi tanıtıp dünyadaki dev oyuncuları davet etmek istiyoruz” dedi.

505 BİN METREKARELİK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Şahin, dönüşümdeki ilk adreslerinin ise dünya markası olmayı amaçladıkları ayakkabı sektörünün kümelendiği İstasyon bölgesi olduğunu belirtti. Mevcut durumda bu tarihi bölgede ayakkabı sanayicilerinin üretim merkezlerinin bulunduğunu belirten Şahin, 505 bin 600 metrekarelik alanı kapsayan projede 2 bin konut, bin 400 dükkan ve ofisin yer alacağını ifade etti.

“ÇİN, ABD, AVRUPA’DAKİ BİR ŞEHİRLE YARIŞIYORUZ”

Gaziantep’teki yatırım fırsatlarına ilişkin bir sunum da yapan Şahin, dünyadaki değişimin ve gelişimin çok iyi bir şekilde analiz edilmesi gerektiğini ve dünyanın küreselleşme, sanayileşme ve sürdürülebilir kalkınma kavramlarını konuştuğunu belirterek, “Yerel yönetim olarak artık biz yalnızca Türkiye'deki herhangi bir şehirle yarışmıyoruz. Çin’deki bir şehirle yarışıyoruz, Amerika’daki bir şehirle yarışıyoruz, Avrupa'daki bir şehirle yarışıyoruz” dedi.

“TEK BAŞINA 172 ÜLKEDEN DAHA FAZLA İHRACAT YAPIYORUZ”

Gaziantep’in ihracatını, Türkiye ortalamasının iki katı arttırdığını belirten Şahin, şu bilgileri verdi:  “Gaziantep 6,5 milyar doları aşkın yıllık ihracatı ile tek başına 172 ülkeden daha fazla ihracat gerçekleştiriyor. Gaziantep, uluslararası uçuşların yapıldığı havaalanı, karayolları, demiryolu bağlantıları ve şehir içi gelişmiş ulaşım sistemleri ile lojistik bir üs. 2 milyar kişiye ve dünyanın önemli şehirlerine 5 saatlik uçuş mesafesinde. Bu durum, Gaziantep’e rekabet gücü ve cazibe getiriyor” dedi.

UNESCO GASTRONOMİNİN BAŞKENTİ SEÇTİ”

Gaziantep’i tanıyanların, “Sadece yemeklerinden dolayı bile AB’ye hiçbir koşulsuz, direkt girmesi gerekir” dediğini belirten Şahin, “Antik şehirleri, restore edilen tarihi eserleri, tematik müzeleri, gelişmiş hizmet altyapısı ve lezzetli yemekleri ile Gaziantep, 2017 yılında 1,5 milyon turisti ağırlayan destinasyon merkezidir. Üyesi olduğu UNESCO Creative Cities Network ile şehrin gastronomik zenginliği tescillenmiştir” dedi.

Bölgenin sağlık üssü konumundaki Gaziantep’in, her gelir düzeyine hitap eden yaşam alanları, modern eğitim tesisleri, şehir yaşamının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sosyal imkanları ile güvenli ve huzurlu bir şehir olduğunu belirten Şahin, Gaziantep’in coğrafi konumu sayesinde 2 bin 640 saat-yıllık toplam güneşlenme süresi ile önemli ölçüde güneş enerjisi potansiyeli taşıdığına dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.