Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

İnönü’den Bir İlk Daha “Barış Pınarı Çeşmesi” Yapıldı

Eskişehir’in İnönü İlçesinde vatandaşlar, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatına ilk günden itibaren verdikleri desteğe çeşme yaptırarak devam ettirdiler.


İnönü ilçesinde Barış Pınarı Harekatının başladığı ilk günde camilerden Fetih Sureleri okunması ile başlayan destek İnönü Belediyesi tarafından merkezi sistemden ilçede Mehter Marşının dinletilmesi ile birlikte ev ve iş yerlerine Türk Bayrağı asılması çağrısı sonrası ilçe sakinlerinin bu çağrıya tüm ev ve iş yerlerini bayraklarla donatması ile devam etmişti. İlçe sakinleri ilk günden itibaren verdikleri desteği 9 Ekimde İsmetpaşa Mahallesine bağlı Çayırlar Mevkiine çeşme yaparak bir ilke imza atarak devam ettiler.

Başta Mehmet Karadağ olmak üzere ilçe sakinlerinin destekleri ile 9 Ekimde yapımına başlanan ve İnönü belediyesi tarafından çevre düzenleme çalışması ile tamamlanan çeşme açılışında Fetih Suresi, Kuran Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunmasının ardından Mehmetçik için dualar edildi.

Barış Pınarı Harekâtına ilk günden itibaren destek veren İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, açılışta yaptığı konuşmada “ Barış Pınarı Harekatının başladığı ilk günden itibaren sabah namazında Fetih Sureleri okunarak camilerimizde program yapılmış akabinde hemen belediyemizce tüm mahallelerimizde merkezi sistem ile mehter marşı verilerek ilk günden itibaren belediyemizin çağrısı üzerine ilçe sakinlerimiz tarafından bütün evlerimiz bayraklarla donatılmıştır. 

"Barış Pınarı Çeşmesi olarak adlandırılmıştır"

Aradan geçen on günlük süre içerisinde bütün İnönü halkı kafa kafaya vermiş başta Baş Komutanımız olmak üzere onun askerleri anısına burada suyun çok az olduğu bir yerde çeşme yapılmasına karar vermişlerdir. Bunun üzerine Barış Pınarı Haraketlinin başladığı ilk günden bugüne Başta Hacı Mehmet Karadağ olmak üzere buradaki çeşme buradan geçen insanların ve hayvanların kullanması amacıyla hayır için yapılmış ve ismi de Barış Pınarı Çeşmesi olarak adlandırılmıştır. 

Bu çeşmemizin başta Mehmet Karadağ isimli vatandaşımız ile birlikte emeği geçen bütün hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Memleketimiz için göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Hep ilkleri yapmaktasınız. Daha ilk günden itibaren Barış Pınarı Hareketine vermiş olduğunuz gayretle içinde hasleten hepinize çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Bozkurt, sözlerini “Memleketimiz Kurtuluş savaşının başında yani İnönü Zaferlerinden bugüne gerekli hassasiyeti göstermiş ve göstermeye de devam edecektir” diyerek tamamladı. 
Barış Pınarı çeşmesi açılış etkinliği harekâta katılan Türk Silahlı Kuvvetlerine asker selamı verilerek sonlandırıldı. 

Anahtar Kelimeler:
EskişehirÇeşme
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.