Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

Kız Öğrencilerden ‘Başkanlık’ Kompozisyonu

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıldönümü dolayısıyla Adana Kız Lisesi’nde düzenlediği kompozisyon yarışmasında ilk 4’e giren gençleri ve öğretmenlerini makamında ağırlayarak hediye takdim etti.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Kız Lisesi öğrencileri arasında düzenlediği “Siz Belediye Başkanı Olsaydınız Ne Yapardınız?” konulu kompozisyon yarışmasında ilk 4’e giren öğrenciler ile öğretmenlerini makamında ağırladı. Dünya Lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına armağan ettiği bu reforma, kadının toplumdaki yerinin hakettiği yere ulaşmasının ilk adımı olduğuna dikkat çekti.

Adana’nın en eski eğitim kurumu olan Adana Kız Lisesi’nde düzenledikleri kompozisyon yarışmasında, hedeflerinin kız çocuklarını yerel yönetimlerde söz sahibi olmaya yönlendirmek olduğuna dikkat çeken Başkan Soner Çetin, “Her başarılı kadının arkasında bir kadın vardır, sözünden yola çıkarak, toplumda kadınlarımızın ne kadar önemli olduğunu bugün yakalanan başarılardan çok daha iyi anlıyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı vermesiyle, Türkiye siyasetinde ve yönetiminde kadınların önemli bir yere sahip olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Yapılan kompozisyon yarışmasındaki eserlerin birbirinden güzel düşüncelerle dolu olduğunu belirten Başkan Çetin, dereceye giren Hatice Yaren Eren, Didem Gök, Kübra Karadağ ve Aleyna Söyler’e çeşitli hediyeler takdim ederek, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen eğitimcilere ve genç kızlara ziyarette eşlik eden Edebiyat Öğretmeni Feride Yavuz ile Okul Müdürü Fatma Yılmaz’a teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.