Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener bugünün gündemi

Kurbağalıdere’deki Otel Projesi İptal

Kadıköy Belediyesi'nin Kurbağalıdere'ye yapılacak otel projesi için yaptığı itiraz sonuçlandı. Proje, Çevre ve Şehirlik Bakanlığınca geri çekildi.
 

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptığı açıklama, " Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy eski Salı Pazarı olarak bilinen, Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında bulunan 3 bin metrekarelik alana 12 katlı otel yapılmasına olanak sağlayan imar planı değişikliğini yaptığımız itirazı yerinde görüp geri çekti. 

Kadıköy Belediyesi olarak Zühtüpaşa Mahallesi’ndeki Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında kalan 3 bin metrekarelik alan için istenilen plan değişikliğine itiraz etmiştik. İtirazı değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, itirazın yerinde olduğunu dikkate alarak Kurbağalıdere’ye otel inşaatı projesini iptal etti" diye konuştu.

Ne Olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıl önce ihaleye verilmesine rağmen, ıslah edilemeyen ve çevreye yaydığı kötü koku, sağlıksız ortam nedeniyle çevrdekileri rahatsız eden Kurbağalıdere kenarına 12 katlı otel yapımı için çalışmalara başlanmıştı.

Kadıköy Salı Pazarı olarak bilinen ancak şu anda Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının merkezi konumundaki araziyle, Fenerbahçe stadı arasında bulunan 3 bin metrekarelik alana yapılacağı ifade edilen otel inşaatının dere yatağı gibi riskli bir alana yapılacağı söyleniyordu.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş,konuyu TBMM gündemine taşımış, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na önerge sunmuştu. 

Yarkadaş, “Kurbağalıdere’yi ıslah edemeden, dere yatağına, stadyum kenarı gibi kaotik bir yere 40-50 metre yüksekliğinde otel yapılması büyük riskleri de beraberinde getirecektir. ‘Dere mutlak koruma bandı’ denilen ‘komşuluk’ sınırının bile gözetilmediği proje, bölgede yeni tehditler oluşturacak” ifadelerinde bulunmuştu.



























 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.