Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Mamak'ta Haşere Mücadelesine Devam
 Mamak Belediyesi ilaçlama ekipleri sıcak yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan karasinek, sivrisinek ve haşereyle mücadeleye ediyor.

66 mahallenin bulunduğu Mamak’ta, 4 araç ve 7 personelle ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. İlaçlama sayesinde vatandaşlar haşereden uzak bir yaz geçiriyor. Mamak Belediyesi haşere mücadelesinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanıp tavsiye edilen ilaçları kullanıyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte larva mücadelesine başladıklarını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Erken dönem yapılan larva mücadelesi yaz aylarıyla birlikte doğrudan haşere mücadelesine dönüşüyor. Halk sağlığını ilgilendiren konularda belediye olarak üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
ULV yöntemi kullanılıyor

Mamak Belediyesi haşere mücadelesinde dumanlama yerine ilaçlamada en son sistem olan ULV yöntemi tercih ediliyor. Mamak Belediyesi vatandaşlardan gelen taleplere göre de kamuya açık alanlarda ilaçlama yapıyor. Vatandaşlar Alo Mamak 444 0 149 ve 368 18 12 numaralı telefonlardan ilaçlama talep edebiliyor.
 
Çöpe saatlerine dikkat edin

İlaçlama çalışmalarını düzenli olarak yürüten ekipler vatandaşlara uyarıda bulundu. Haşere ve sineklerin üremesinde evsel atıkların ve çöplerin önemli bir etken olduğunu dile getiren ekipler vatandaşların çöp çıkarma saatlerine titizlikle uymasını istedi. Akşam 20.00 ile 22.00 arasında çıkarılması gereken çöpler zamanından önce dışarı çıkarılırsa eğer sinek ve haşere üremesi için uygun koşullar oluşuyor. 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.