Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Mamak’ta 4 Yeni Cami Projesi

Mamak’ta Selçuklu Mimarisiyle 4 yeni mahalle camisi inşa edilecek.

Mamak Belediyesi'nin Selçuklu Mimarisi’nde inşa edeceği mahalle camileri ahşap ve taş işçiliğinin bir araya geldiği örneklerden olacak. Camiler; Hürel, Kıbrıs, Kartaltepe ve Çağlayan Mahalleleri’nde inşa edilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Yeni inşa edeceğimiz mahalle camileri Selçuklu Mimarisi ile yapılacak. Daha sade ancak daha kullanışlı olacak bu camileri artık ihtiyaca cevap veremeyen eski mahalle camilerinin yerine inşa edeceğiz” dedi.
 
Yapılacak camilerinin en büyüğü Kıbrıs Mahallesi’nde olacak. Mahalle camisinde toplam 580 kişiye hizmet verilebilecek. 470 kişiye hizmet verecek bir diğer cami de Hürel Mahallesi'nde. 
 
Çok Amaçlı Salon da Olacak

Mahalle camisi yapılacak bir diğer mahalle de Kartaltepe Mahallesi. 446 kişiye hizmet verecek cami içerisinde ayrıca kuran kursu ve 80 kişilik çok amaçlı salonda bulunacak. Çağlayan Mahallesi’nde inşa edilecek mahalle camisi ise toplam 237 kişiye hizmet verebilecek.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.