Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE akbank Entübe Sayısı

Ölçü Aleti Sahip Ve Kullanıcıları  İçin Verilen 90 Gün Süre Dolmak Üzere

Ankara Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, " Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamında kullanılan damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi geçmiş olduğu için cezai duruma düşmüş ölçü aletleri için kanun ile getirilen geçici muafiyet süresi 28 Mayıs 2019 da sona ereceğini aksi takdirde idari para cezası ile karşı karşıya kalınacak" dedi. 

Ankara Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı yaptığı açıklamada;  "Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamında kullanılan damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi geçmiş olduğu için cezai duruma düşmüş ölçü aletleri için kanun ile geçici muafiyet getirilmişti. Bu muafiyetten yararlanabilmek için ölçü aleti sahiplerinin kanunun yayımlandığı 28 Şubat 2019 tarihinden itibaren 90 gün içerisinde ölçü aleti türüne göre ilgili il müdürlüklerine, belediye grup merkezi ölçü ve ayar memurluklarına ya da yetkili muayene servislerine periyodik muayene başvurusunda bulunmaları halinde söz konusu fiilden dolayı herhangi bir idari para cezası ödemeksizin muayene ve damgasını yaptırarak ölçü aletini  kullanabileceklerini ifade etti. Bu sürenin 28 Mayıs 2019 da sona ereceğini aksi takdirde idari para cezası ile karşı karşıya kalınacağını söyledi.

Bu muafiyetten sadece 1 Aralık 2018 tarihinden önce damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi geçmiş olduğu için cezai duruma düşmüş ölçü aletlerinin kullanıcıları, 28 Şubat 2019 tarihinden itibaren 90 gün içerisinde ilgili başvuruyu yapmaları halinde faydalanabileceklerdir. Aksi halde süresi içinde başvuruda bulunmayan ölçü aletlerini kullananlar idari para cezası ile cezalandırılacak, aykırılığın giderilmemesi halinde ayrıca bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilecektir.

Ayrıca yine aynı Kanun değişikliği ile 3156 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 15. Maddesinde yapılan değişiklikle uygulanan cezalar tekrar düzenlenmiş olup yapılan düzenleme ile ölçü aletinin türü, kullanıldığı işin niteliği, yapılan ticari işlemin parasal değeri ölçüt alınarak bu kriterlere  göre alt ve üst limitler uygulanabilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.