Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Ordu Valiliğinden Sel Felaketine İlişkin Açıklama      

Ordu Valiliği, selden dolayı Ünye'de bir tekstil işletmesinde mahsur kalan 165 işçiyi kurtarmak için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ve Perşembe ile Fatsa ilçelerinde risk altında bulunan 8 konutun tedbir amaçlı tahliye edildiğini açıkladı.

Ordu Valiliği, meydana gelen sele ilişkin açıklama yaptı. Dün geceden itibaren il genelinde yağan aşırı yağışların, Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde etkili olduğunu kaydeden Valilik, bu ilçelerde çok sayıda heyelan, toprak kayması, su baskını ve dere-ırmak taşması olayı meydana geldiğini belirtti.

Valiliğin açıklamasına göre, Ünye’nin Çevizdere mevkiinde bulunan Karadeniz Sahil Yolundaki ulaşımı sağlayan Cevizdere Köprüde sel nedeniyle çökme meydana geldi ve Devlet Karayolu çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Ünye’nin Yiğitler Mahallesinde, toprak kayması sonucu fındık toplayan 5 kişinin yaralandığı ihbarının alınması üzerine, arama-kurtarma ekiplerince olaya anında müdahale edildiğini bildiren Ordu Valiliği, 112 acil ambulans ekiplerince saat 15.00 itibariyle yaralılara ulaşılarak, müdahalede bulunulduğunu ve ilk bilgilere göre yaralıların hayati tehlikesinin olmadığını belirtti.

Ordu Valiliği, Cevizli Mahallesinde sel baskını nedeniyle evinde mahsur kalan bir vatandaşın yapılan çalışmalar sonucunda kurtarıldığını açıklayarak, “Ünye ilçemizin Cevizdere mevkiinde faaliyet gösteren bir tekstil işletmesinde mahsur kalan 165 işçiyi kurtarmak için arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

Perşembe Ve Fatsa’da Risk Altında Bulunan 8 Konut Tahliye Edildi

Perşembe ilçesine bağlı Medreseönü/Çandır mahallesinde evinde mahsur kalan bir vatandaşın arama-kurtarma ekiplerince kurtarıldığını belirten valilik, Perşembe ve Fatsa ilçelerinde risk altında bulunan 8 konut tedbir amaçlı tahliye edildiğini açıkladı.

Valiliğin açıklamasında, Fatsa ilçesinin Eskimadendüzü mevkiinde bulunan mevsimlik tarım işçileri alanındaki 400 fındık işçisi, Demirci Mahallesindeki 150 fındık işçisinin tahliye edildiği, ilçedeki spor salonlarına yerleştirildiği bilgisi yer aldı.

Öte yandan, tahliye edilen fındık işçileri için Kızılay’dan 100 çadır ve 300 battaniye talebinde bulunulduğunu belirten valilik, aşırı yağışlar sonucu meydana gelen çok sayıdaki su baskınlarına, başta belediyeler olmak üzere AFAD ekiplerinin müdahale ettiğini, su tahliyesi yapıldığını ifade ederek şu bilgileri paylaştı:

“Bugün saat 14.30 itibariyle, ihbar merkezlerimize 115 su baskını ihbarı iletilmiştir. 94 su baskını tahliye edilmiştir. 231 personel, 31 motopomp ve 24 dalgıç pompa ile su baskınına uğrayan konut ve işyerlerinin tahliye işlemleri yürütülmektedir. Ayrıca, oluşan heyelanlar nedeniyle kapanan yolları açma çalışmaları belediyeler, Karayolları, DSİ gibi kamu kurumlarına ait iş makineleri ile sürdürülmektedir. Aşırı yağışlar sonucu oluşan hasarları ve mağduriyetleri en kısa sürede gidermek üzere Valiliğimizin koordinesinde Devletimizin tüm imkanları seferber edilmiştir. Ayrıca, Ünye ilçemizdeki özel iş makinalarına el konulmuştur.”

Anahtar Kelimeler:
PerşembeSel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.