Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul gündem özeti çin türkiye 17 Mart 2024 Pazar Gündemi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Trafik Kazasında Yaralanan At Sağlığına Kavuşturuldu...

Ceyhan’da trafik kazası sonucu yaralanan at Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda sağlığına yeniden kavuşturulan at bir çiftçiye sahip olarak edindirildi. Başkan Zeydan Karalar, “Dünyanın sahiplerinden olan hayvanları korumak hepimizin görevi” dedi

Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasında yaralanan 4 yaşındaki at, Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda sağlığına kavuştu.

Son zamanlarda gündemden düşmeyen hayvanlara yönelik zulüm ve işkence haberleri vatandaşlar tarafından büyük tepki toplarken, Adana Büyükşehir Belediyesi yürekleri ısıtan bir olaya imza attı. 

Ceyhan’da 13 Mayıs 2019 tarihinde meydana gelen trafik kazasında yaralan at, Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. 

Atın barınağa getirildiğinde çene bölgesinde yaralanma, burunda travma sonucu parçalı yaralanmalar ve sol alt çene kemiğinde ise kırık tespit ettiklerini söyleyen Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı Veteriner Hekimi Ramazan Özdemir, ‘’ Yaralı ata anında müdahale edilerek ameliyata alındı. Ameliyata aldığımız atın kırık olan sol alt çenesi onarılarak çeneye platin takıldı. Burun bölgesinde travma sonucu oluşan doku parçalanmalarına bağlı parçalı yaraları da tedavi edildi. Oral beslenmeye başlayıncaya kadar yumuşak gıdalarla beslediğimiz at, yaklaşık 6 hafta sonra normal sağlığına kavuşarak yem yemeye başladı ‘’ dedi.

Onlar için bir sevgi yeter

Havanların, sokakta, trafikte, evde hayatımızın her alanında her anında yer aldığının altını çizen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ‘’ Dünyanın sahiplerinden olan hayvanlar, hayatımızı kolaylaştırıyor, ekolojik dengenin sağlanmasına yardımcı oluyor. Bazen çocuklarımızın en yakın arkadaşı, bazen evde yoldaşımız bazen de bizi koruyup kollayan hayvanlara yapılan eziyet ve işkence asla kabul edebileceğimiz bir şey değildir, kırmızı çizgilerimizdendir. Onlar için  bir sevgi yeter. Lütfen onlardan sevginizi eksik etmeyin. Meydana gelen trafik kazlarında yüzlerce hayvan ilgisizlikten veya bilgisizlikten dolayı telef olmakta. Vatandaşlarımız bu gibi durumlarda Alo 153’ü arayarak bizlere bilgi verdiklerinde, bizler yaralı hayvanlarımızın tüm bakım ve sağlık problemleri ile ilgileniyoruz. Adanalı hemşehrilerim unutmasın ki, bir hayvan için edecekleri telefonla belki bir can kurtaracaklar’’ diye konuştu.   

Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda tedavi edilerek eski sağlığına kavuşan at, Servan Kılıç adlı çiftçi tarafından sahiplenerek yeni hayatına merhaba dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.