Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba

Ünlülerin Aşçısı Yenimahalle'de Ders Verdi

Yenimahalle Belediyesi, YENİMEK kurslarında eğitim gören kursiyerlerini, Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Sheraton Hotel Baş Aşçısı Zeki Açıköz’le buluştu.

Yenimahalle Belediyesi’nin YENİMEK kursları kapsamında ağırladığı Zeki Açıköz, tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı. Kraliçe Elizabeth, Vladimir Putin, Barack Hussein Obama, Abdullah Gül gibi dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen liderlerini ağırlayarak Türk mutfağının farklı lezzetlerini tanıtma şansı bulan Açıköz, yemek yapmanın püf noktalarından israfı önleme tekniklerine kadar birçok konuda öğrencilere bilgi verdi.

Kuru Fasulyeyi Bilmeyen Aşçı İyi Olamaz

Türk mutfağını bir hazineye benzeten Açıköz “Aşçıların Türklüklerinden utanmamaları lazım. Türk markasına güvenmeleri lazım. Kuru fasulyeyi yapmayı bilmeden, isterseniz dünya mutfağından pek çok yemeği yapın, bence iyi bir aşçı olamazsınız” dedi.

Türkiye’nin otelcilik ve restoran sektöründe Avrupa’nın 5 adım önünde olduğunun da altını çizen Açıköz “Biz Türkler kendi yapmış olduğumuz işi hep küçümsüyoruz. Bir üründe TM yazınca kendi malımıza karşı bile ön yargılıyız. Böyle olmamak lazım. Oysa dış gözle bakınca Türkiye’deki turizm Avrupa’yla asla kıyaslanamaz. Misafirperverlik bizim genlerimizde var. Zenginliklerimize sahip çıkalım” diye konuştu.

Kursiyerlerin sorularını da yanıtlayan Açıköz, mevsim sebzelerinden yapılabilecek lezzetleri anlatırken Brokoli Çorbasının tarifini de kursiyerlerle paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.