Gündemde Bugün-14 Şubat 2018 Çarşamba

TÜRKİYE

-Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Siemens CEO'su Joe Kaeser'i Kabul edecek, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow’u Resmi törenle karşılayacak, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow ile Başbaşa ve Heyetlerarası görüşecek. Anlaşmaların İmza Töreni ve Ortak Basın Toplantısı düzenleyecek,  Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow'a Resmi Akşam yemeği verecek. (Saat:15.00-16.30-16.45-17.30-18.30-19.00)

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN'IN PROGRAMI

-TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow'i kabul edecek. (Saat:11.00)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Esenboğa havalimanı'ndan Minsk'e hareket edecek. (Saat:09.00)

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU’NUN PROGRAMI

-CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu, Parti Genel merkezi’nde MYK Toplantısına başkanlık edecek. (Saat:14.00)

BAKAN ÇAVUŞOĞLU KUVEYT'TE

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak’ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı’na katılacak.

BAKAN YILMAZ SİVAS'TA

-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Yıldırım'ın Eşi Sayın Semiha Yıldırım Hanımefendi’nin teşrifleriyle Şehit Kemal Yıldırım Kızılay Anaokulu Açılış Törenine katılacak. (Saat:11.00)


BAKAN ÖZLÜ İSTANBUL’DA

-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr.Faruk Özlü, Ceylan Otel’de TÜBİSAD “Türkiye’nin Dijital Ekonomiye Dönüşümü” Raporu Tanıtım Toplantısına katılacak. (Saat:14.00)

BAKAN TÜFENKCİ ANKARA'DA

-Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kooperatifçilik e-Sertifika Programı (Koop-ES) tanıtım toplantısına katılacak. (Saat:14.00)

BAKAN SAYAN KAYA İSTANBUL'DA

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Senato Salonunda İslam Kalkınma Bankası (İKB) Grubu tarafından yeni kurulan “Katılım Platformu” ve “Dönüşüm Fonu”nun tanıtım toplantısına katılacak.


TBMM GÜNDEMİ

-Genel Kurul’da, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

TBMM KOMİSYON TOPLANTILARI

-Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu, Karma Alt Komisyon başkanlık seçimi ve çalışma takviminin belirlenmesi gündemiyle toplanacak. (10.30)

-Adalet Komisyonu’nda, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek. (11.00)

-Dışişleri Komisyonu’nda aralarında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Nijerya Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ticari ve Ekonomik İşbirliği Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısının da bulunduğu bazı tasarılar görüşülecek. (11.00)

-KİT Alt Komisyonu Türkiye Petrolleri A.O.’yu görüşecek. (11.00)

-Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu’nun gündeminde Milli Eğitim Bakanlığı sunumu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sunumu yer alıyor. (11.00)

-İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu’nda, Adana Milletvekili ve AGİT Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele eski Özel Temsilcisi Prof. Dr. Talip Küçükcan' ın yapacağı sunum dinlenecek. (11.30)

-Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı sunumu, Gümrük Bakanlığı sunumu, Maliye Bakanlığı- Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) sunumu gündemiyle toplanacak. (14.30)

-Sanayi, Ticaret,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonuna, MÜSİAD tarafından“Enerji, Savunma Sanayi, Bilim, Teknoloji ve Bilişim” konularında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme sunumu yapılacak. (11.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.00-11.30-12.00-13.00-13.30-14.00)


EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak. (Saat:10.00)
-Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 2017 Aralık ayına ilişkin Ödemeler Dengesi İstatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.
-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

SPOR

-A Milli Kadın Basketbol Takımı 2019 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Grubu 4. maçında Estonya ile karşılaşacak. (Saat:19.00)

-UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Porto-Liverpool ve Real Madrid-PSG maçları oynanacak. (Saat:22.45-22.45)

-Vestel Venus Sultanlar Ligi 20. haftasında Beşiktaş – Çanakkale Bld., Halkbank – Nilüfer Bld., Seramiksan – Eczacıbaşı VitrA, Bursa B.Şehir Bld. – İlbank, Kameroğlu Beylikdüzü Vol. İht. – Galatasaray, Fenerbahçe – VakıfBank karşılaşmaları yapılacak. (Saat:14.00-15.00-16.00-17.30-18.00-18.00)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.