Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

Gündemde Bugün-4 Nisan 2018 Çarşamba

TÜRKİYE

-Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Görüşecek, Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi, Çalışma Yemeği ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30-12.30-15.00-17.00)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, MEB Şûra Salonu'nda 2017 YLSY Bursiyeleri Yurtdışı Eğitime Hazırlık ve Uyum Programına ve ATO Congresium'da Engelli Vatandaşlarımızın E-KPSS ve Kura Yöntemiyle Kamu Kurumlarına Yerleştirme Törenine katılacak. (Saat:12.00-14.00)

BAKAN SOYLU ANKARA'DA

-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'de Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu’na katılacak. (Saat:15.00)

BAKAN ELVAN SAMSUN'DA

-Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 11.Kalkınma Planı Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısına katılacak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ve Samsun AK Parti İl Başkanlığı’nı Ziyaret edecek. (Saat:09.30-13.00-13.30)

BAKAN YILMAZ ANKARA'DA

-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, MEB Şûra Salonu'nda Başbakan Binali Yıldırım’ın Teşrifleriyle Gerçekleştirilecek MEB Yurtdışı Lisansüstü Öğrenim Bursluluk Programına ve ATO Congresium'da Başbakanımız Binali Yıldırım’ın Teşrifleriyle Gerçekleştirilecek Engelli Vatandaşlarımızın E-KPSS ve Kura Yöntemiyle Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Yerleştirme Törenine katılacak. (Saat:12.00-14.00)

BAKAN ÖZLÜ İSTANBUL'DA

-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Haliç Kongre Merkezi'nde Turkcell Teknoloji Zirvesine ve Grand Cevahir Otel'de 2. Su ve Atık Su Sektöründe yerli Ürün Çalıştayı'na katılacak. (Saat:09.15-11.30)

BAKAN ARSLAN İSTANBUL'DA

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Haliç Kongre Merkezi'nde Turkcell Teknoloji Zirvesi’ne katılacak. (Saat:09.00)

BAKAN ÖZHASEKİ KÜTAHYA'DA

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya Valiliği'ni ziyaret edecek, Kütahya Atıksu Arıtma Tesisi Açılışına katılacak, Kütahya Parmakören Toplu Konut Alanında Kentsel Dönüşüm Kapsamında Yapımı Devam Eden 1453 Konut Şantiye Gezisinde bulunacak, Tavşanlı Atıksu Arıtma Tesisi Açılışı ve Toplu Temel Atma Törenine ve Hezar Dinari Kültür Merkezinde AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına katılacak. (Saat:11.45-12.15-13.30-15.45-18.00)

TBMM GÜNDEMİ

-Genel Kurul’da, uluslararası sözleşmeler görüşülecek. (14.00)

TBMM KOMİSYON TOPLANTILARI

-Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu’na, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak katılacak. (10.00)
-Dışişleri Komisyonu’nda, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Tayland Krallığı Hükümeti Arasında Hükümlülerin Nakli Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısının da aralarında bulunduğu tasarılar görüşülecek. (11.00)
-KİT Komisyonu’nda, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü görüşülecek. (11.00)
-KİT Komisyonu’nda, Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü 2015-2016 görüşülecek. (12.30)
-İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu- “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğini İnceleme Alt Komisyonu”-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu İş Güvenliği ve Sağlığı Daire Başkanlığı yetkililerinin sunumu yer alacak. (14.30)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-TBMM'de CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.15-10.30-11.00-11.30-12.30-13.00-13.30-14.00-14.30-15.00-15.30)
 

EKONOMİ

-Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Mart ayı Reel Efektif Döviz Kuru Verilerini açıklayacak. (Saat:14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.
-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

SPOR

-UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda Liverpool-Manchester City ve Barcelona-Roma maçları oynanacak. (Saat:21.45)

-Voleybol Ligi Efeler Ligi 3./4.'lük Etabı 2. maçında Galatasaray HDI Sigorta, İstanbul BBSK'nın konuğu olacak. (Saat:19.00)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.