Öne Çıkanlar AİLE bugünün gündemi palandöken Hakkari cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör Hadise gündem özeti çin abd terörist elazığ

Gündemde Bugün-5 Nisan 2018 Perşembe

TÜRKİYE

-Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Binali Yıldırım'ı, MİT Müsteşarı Hakan Fidanı ayrı ayrı kabul edecek, Irak Büyükelçisi Hussain Mahmood Fadhlalla Alkhateeb’in , Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Jane Hinton’ın, Sırbistan Büyükelçisi Zoran Markovic’in Güven Mektuplarını nu ayrı ayrı kabul edecek ve Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ı Kabul edecek. (Saat:12.00-13.00-14.00-14.45-15.30-16.30)  

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek ve Ankara'dan Ulanbator'a hareket edecek. (Saat:12.00-19.30)

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve beraberindeki heyeti kabul edecek.(Saat:10.00)

BAKAN ÇELİK PARİS'TE

-Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı'nda Avrupa Birliği Bakanı Nathalie Loiseau ile, Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile görüşecek ve Paris Büyükelçiliği'nde Paris ziyaretini değerlendireceği basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30-11.45-13.10)

BAKAN YILMAZ ANKARA'DA

-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM'de Madde Bağmlısı Araştırma Komisyonu Toplantısına katılacak. (Saat:10.00)

BAKAN ELVAN İSTANBUL'DA

-Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ayazağa Kampüsü'nde İTÜ Altın Arı Taktim Törenine katılacak. (Saat:11.00)

BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA

-Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Akrones Otel'de 8. Uluslararası Afyonkarahisar Araştırmaları Sempozyumuna, MCG Çakmak Otel'de Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2018 Yılı Aday Memur Eğitim Programına katılacak, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığını, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını Ziyaret edecek ve Afyonkarahisar Belediye Meclis Salonu'nda Koordinasyon Toplantısına katılacak. (Saat:10.00-11.30-13.30-14.00-14.30)

TBMM GÜNDEMİ

-Genel Kurul’da uluslararası sözleşmeler görüşülecek. (14.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, kırsal alanda kadının güçlendirilmesi ve kırsalda kadın girişimciliğinin desteklenmesi ile diğer bakanlık faaliyetleri hakkında sunumu. (10.00)

-KİT Komisyonu’nda, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü 2015-2016 (11.00)

-KİT Komisyonu’nda, T.H. Karadeniz Bakır İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlüğü 2015 -2016 (12.30)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-TBMM'de CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP Malatya Meilletvekili Veli Ağbaba, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, AK Parti Tokat Milletvekili Çoşkun Çakır, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.00-10.30-11.00-11.30-12.00-12.30-13.00-13.30-14.00-14.30-15.00-15.30)

EKONOMİ

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Vodafone işbirliği ile KOBİ’leri geleceğe hazırlamak hedefiyle “Dijital Dönüşüm Hareketi” başlatılıyor Projenin basın tanıtım toplantısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan'ın katılımıyla TOBB Konferans Salonu'nda yapılacak. (Saat:11.50)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.
-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

SPOR

-Basketbol THY Avrupa Ligi 30. haftasında Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda İspanya temsilcisi Unicaja Malaga’yı konuk ederken, Anadolu Efes ise İspanya’nın Baskonia Vitoria Gasteiz takımı ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. (Saat:20.15-22.00)

-Fenerbahçe Efeler Ligi 7-8.’lik üçüncü maçında Afyon Belediye Yüntaş ile karşılaşacak. (Saat:18.00)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.