Gündemde Bugün-8 Mayıs 2018 Salı

TÜRKİYE

-Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de Partisinin Grup Toplantısında konuşacak, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde Vakıf Haftası ve Restorasyonu Tamamlanan 250 Eserin 7 Bölgeden Canlı Bağlantılı Toplu Açılış Törenine katılacak ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler İçin Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Pierre Krahenbühl’ü Kabul edecek. (Saat:11.30-13.30-15.30)

TBMM GRUP TOPLANTILARI

-TBMM'de AK Parti, CHP ve HDP Grupları toplanacak. (Saat:11.30-13.30-12.30)

BAKAN ÇELİK ANKARA'DA

-Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Sheraton Otel'de Almanya’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek. (Saat:12.30)

BAKAN ARSLAN ANKARA'DA

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Congresium Ankara’da düzenlenen UIC Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi ve Fuarına ve Grand Hotel’de düzenlenen Foto Muhabirleri Derneği Ödül Töreni katılacak. (Saat:09.30-19.00)

BAKAN ZEYBEKCİ ANKARA'DA

-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sheraton Otel’de düzenlenen İhracat Pusulası Lansmanına ve TİM İhracatçı Birlik Başkanları toplantısına katılacak. (Saat:13.30-14.00)

TBMM GÜNDEMİ

-Genel Kurul’da Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek. (Saat:15.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-Meclis’te CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil basın toplantısı düzenliyor. (Saat:12.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik düzenlediği operasyonun ardından gelişmeler takip ediliyor.

-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.