ABD 88 Yıl Aradan Sonra Küba'da

ABD Başkanı Barack Obama, 88 yılın ardından Küba'yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı olarak Küba'ya gitti.

Başkan Obama ve ailesi, Andrews Hava Kuvvetleri Üssü'nden kalkan Air Force One uçağıyla yaklaşık üç saatlik yolculuğun ardından Küba'nın başkenti Havana'ya ulaştı. 

Obama, 50 yıl aradan sonra diplomatik ilişkilerin kurulmasıyla yeniden açılan ABD Büyükelçiliği çalışanlarıyla buluştu.

Büyükelçilik çalışanlarıyla görüşme yapan Obama, ziyaretini tarihi bir an olarak değerlendirerek, "Küba halkıyla direkt irtibat halinde olmak tarihi bir fırsattır" şeklinde konuştu.

"ABD İLE İLİŞKİLER BİZİ KORKUTMUYOR"

Küba'nın ABD ile İlişkiler Başkan Yardımcısı Gustavo Machin, Başkan Obama'nın Küba ziyaretini AP'ye değerlendirerek, "Küba halkının Kuzey Amerika kültürüyle lanetleneceğini düşünmüyorum. ABD ile ilişkiler bizi korkutmuyor" dedi.

Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun Obama'yı karşılamaması ise dikkatlerden kaçmadı. ABD Başkan Adayı Donald Trump, bu durumu 'Castro'nun Obama'yı ciddiye almadığı' şeklinde yorumladı. 

 

Obama'nın ziyaret planında bugün Castro ile görüşme yer alıyor. İki başkanın bir araya geleceği akşam yemeğinde girişimcilik konulu bir etkinliğin gerçekleşmesi planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.