Öne Çıkanlar Covid19 gündem Kuşadası Belediyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli binali yıldırım Afrin Gürer vodafone Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı

ABD Dışişleri Bakanlığı: Moskova Elçiliğimizde 2. Derecedekiler Ayrılabilir

WASHINGTON (ANKA) - ABD Dışişleri Bakanlığı, Belarus'un başkenti Minsk'teki ABD Büyükelçiliği faaliyetlerini askıya aldı ve  Moskova Büyükelçiliğinde acil olmayan çalışanların ve aile üyelerinin gönüllü olarak ayrılmasına izin verdi.



ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken yaptığı açıklamada bu adımları, Rus askeri güçlerinin Ukrayna'ya sebepsiz ve haksız saldırılarından kaynaklanan güvenlik ve emniyet sorunları nedeniyle attıklarını bildirdi.

Blinken Dışişleri Bakanlığı'nın yerel güvenlik ortamı ve sağlık durumuna göre dünyanın her yerindeki büyükelçilikler ve konsolosluklardaki duruşunu diplomatik misyonuna uygun olarak sürekli olarak ayarladığını hatırlatırken "Sonuç olarak, ABD vatandaşlarının güvenliğinden ve güvenliğinden daha yüksek bir önceliğimiz yok ve buna ABD hükümeti personelimiz ve dünya çapında hizmet veren bakmakla yükümlü oldukları kişiler de dahil" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.