Öne Çıkanlar galatasaray tsk istanbul sakarya imf Gara ihracat azerbaycan iran nato AB ak parti

ABD Türkmenlere Ateşkes İstedi

Türkmenlerin yoğun biçimde yaşadığı Irak’taki Tuzhurmatu ilçesinde çatışmalar yeniden başlarken ABD ateşkes çağrısında bulundu.

Ayrıca, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, “Kürtlerin ve Şiilerin ortak düşmanı IŞİD, bu yüzden birbiriyle savaşmamalı” uyarısını yaptı.

Rudaw’a konuşan Mitman, “Tuzhurmatu’da yaşanan şiddet olaylarını gördük. Durumun sakinleşmesi ve sorunun barış içinde çözülmesi için Irak Başbakanı Haydar Abadi ve diğer iki tarafa da çağrıda bulunuyorum. Ateşkese uyulsun. Tuzhurmatu’da sorunun çözülmesine destek veriyoruz”  şeklinde konuştu.

“Birleşik bir Irak görmek istiyoruz” diyen Mitman,  “Burada yaşayan Iraklılar da olmak üzere tüm Iraklılar’ın IŞİD’e karşı savaşmasını istiyoruz. Çünkü bu, ülkedeki halklara yönelik büyük bir tehlikedir” dedi.

 

 

TALABANİ: TÜFEKLERİ BİRBİRİMİZE DEĞİL DÜŞMANA ÇEVİRMELİYİZ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ise,  Rudaw’a yaptığı açıklamada Tuzhurmatu’da her türlü şiddeti kınadıklarını vurgularken IŞİD’e kastederek “Çünkü hepizimin ortak düşmanızı var,  bu nedenle ki tüfekleri birbirine çevirmeliyiz” sözlerini kullandı.

Bu arada, Rudaw,  ilçede yaşanan çatışmalar nedeniyle,  Pazar günü Kerkük Valisi Necmeddin Kerim ile Şii Bedir Tugayları Komutanı Hadi Amiri’nin de katılımıyla düzenlenen toplantı sonrasında ateşkes ilanı konusunda anlaşma sağlandığı bildirilse de yerel yetkililerin mutabakatın 20-22 saat sonra bozulduğunu söylediklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.