Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı

Aliyev: Bir Kuşak-Bir Yol'a Katılmak İstiyoruz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Çin'le ilişkilere büyük önem verdiklerini ve Bir Kuşak-Bir Yol girişimi çevçevesinde kapsamlı somut işbirliği yürütmek istediklerini ifade etti.
İlham Aliyev dün Bakü'de Çin'in yeni Bakü Büyükelçisi Wei Jinghua'nın sunduğu güven mektubunu kabul ederken yaptığı konuşmada, Çin'in elde ettiği başarı ve gelişmeleri takdirle değerlendirdi.
Geleneksel dostluk ve karşılıklı siyasi güven temelinde kurulan Azerbaycan-Çin ilişkisine büyük önem verdiklerini dile getiren İlham Aliyev, Bir Kuşak-Bir Yol inşasına katılmak istediklerini söyledi. Aliyev, iki taraf arasında ekonomi, ticaret, enerji ve turizm gibi çeşitli alanlarda somut işbirliği yürütmek istediklerini belirtti.
Çin'in yeni Bakü Büyükelçisi Wei Jinghua, üst düzey karşılıklı ziyaretler sayesinde elde edilen neticeleri hayata geçirmek istediklerini kaydederek, Çin-Azerbaycan ilişkilerini daha yüksek seviyelere taşımaya hazır olduklarını dile getirdi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.