Öne Çıkanlar KPSS berat albayrak fenerbahçe Ercan Resulov Peugeot Motorcycles Bugün tespit edilen hasta sayısı Pietro Saletta Enis Berberoğlu enflasyon yunanistan gündem özeti kanser

Almanya’da ‘Büyük Koalisyon’a İlişkin Pazarlık Aralık’ta Başlayacak

Almanya’da Eylül ayında yapılan genel seçimlerin ardından üç parti arasında yürütülen koalisyon müzakerelerinin sonuçsuz kalması üzerine gündeme gelen, hiristiyan demokratlar ile sosyal demokratlar arasındaki yeni bir “Büyük Koalisyon”a ilişkin pazarlıkların Aralık ayında başlayacağı bildiriliyor.

DW Türkçe, “CDU, SPD ile büyük koalisyona göz kırptı” başlığı ile verdiği haberde, “Almanya'daki hükümet krizine büyük koalisyon formülüyle çare aranacak” dedi. Haberde, Hristiyan Birlik partileri ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasındaki görüşmelerin yıl sonundan önce tamamlanmasının ise şüpheli olduğunu kaydedildi.

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in partisi CDU'dan liderlerin Berlin'de bir araya geldiği toplantıda, SPD ile büyük koalisyona gidilmesi konusunda görüş birliğine varıldığına dikkat çeken DW, Schleswig Holstein Eyalet Başbakanı Daniel Günther’ın SPD ile yürütülecek görüşmelerin başarılı olacağı konusunda iyimser olduğu açıklamasını aktardı.

DW, ancak geçmişte SPD genel başkanlığı da yapmış olan sosyal demokrat Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in, CDU/CSU ile kurulabilecek bir koalisyonun, krizden çıkılmasını sağlayacağı konusunda şüpheleri olduğunu ifade ettiğini de anımsattı. CDU'dan yapılan açıklamalarda, Berlin'deki SPD kongresinden sonra görüşmelerin yol haritasını çıkaracaklarının ve önce SPD'nin koalisyon stratejisini açıklaması gerektiğinin belirtildiği hatılatıldı.

Habere göre, SPD'nin koalisyon için öne sürdüğü şartlar arasında özel sağlık sigortalarının kaldırılması, dar gelirlilerin dayanışma vergisinden muaf tutulması, varlıklı kesimden daha fazla vergi alınması ve vergi kaçırmanın önüne geçilmesi de bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.