Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Almanya’da Kritik Pazar

Almanya’da geçen Eylül ayında yapılan genel seçimlerin ardından yeni bir koalisyonun kurulması amacıyla başlatılan süreç devam ederken “büyük koalisyon” için görüşmeleri sürdüren hristiyan demokratlarla sosyal demokratların bugün sona ermeden bir mutabaka varıp varmayacakları merakla bekleniyor.

Başbakan Angela Merkel’in liderliğindeki CDU ve kardeş parti CSU ile sosyal demokrat SPD’nin koalisyon müzakerelerini tamamlamak için son tarih olarak 4 Şubat’ı belirlediği anımsatılıyor. Ancak parti liderlerinin aralarındaki “kilit” anlaşmazlıkları giderememesi durumunda “iki gün ek süre” konusunda da mutabak kaldıklarına dikkat çekiliyor.

DW İngilizce, bu konudaki geniş analizinde yeni “büyük koalisyon” olasılığının SPD içinde “bir haylı tartışmalı” bir konu olduğunu belirttikten sonra “Partinin, şimdi Angela Merkel ile bir hükümet kurmayı kabul etmek yada da ‘hayır’ demenin sonuçlarına katlanmak arasında bir tercih yapması gerekecek” diyor.

Böylece “büyük koalısyon”un kurulmasının bağlı olduğu belirtilen 440 bin SPD üyesinin “partinin geleceğinde hayati bir rol oynayacağı”nı vurgulayan DW, 2013 yılında kurulan ve halen görevde olan “büyük koalisyon”a SPD’nin üyelerinin yüzde 76’sının onay verdiğini anımsatıyor.

Ancak bu defa birçok SPD üyesinin mülteci aile birleşimleri gibi “kilit” taleplerinin gözardı edildiği hissiyatına kapıldığı belirtildiği analizde, “Eğer SPD üyeleri nihayetinde diğer bir büyük koalisyonun oluşturulmasına karşı oy kullanması durumunda top, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’nin bahçesinde olacak” deniliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.