Öne Çıkanlar ANTALYA COVID19 aşısı istanbul İçişleri Bakanı Süleyman Soylu KPSS enflasyon çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı berat albayrak fenerbahçe Antalya Lisesi Ercan Resulov Peugeot Motorcycles

Almanya’da Terör Vakaları Dört Kat Arttı

Almanya’da terör vakalarında geçen yıla göre dört kat yakın bir artış olduğu, teröre bağlı olayların federal savcıların iş yükünün önemli ölçüde artmasına yol açtığı belirtiliyor.

DW İngilizce, Pazar günlerinde yayımlanan Welt am Sonntag gazetesine dayanarak verdiği haberde, Almanya’da bu yıl 900’ya yakın terör davası açıldığı belirtilirken, gözlenen artışın federal savcılar için yarattığı ciddi soruna vurgu yaptı.  

Haberde, terör vakalarında hızlı artış üzerine 300 kadar terör dosyasının federal savcılardan eyalet savcılarına aktarıldığına dikkat çekildi. 

Bu arada, Welt am Sonntag gazetesi, bu yıl Almanya’da açılan 900’e yakın davadan 800’ünün “radikal İslamcılar”a ilişkin olduğunu yazdı. Federal savcıların geçen yıl 250 kadar dava açtıkları, bu sayının 2013 yılında ise 80 civarında olduğuna işaret edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.