Almanya’da Yabancılar Sayısı Rekor Kırdı

Almanya'da yaşayan yabancı sayısının 2017'de 10 milyon 600 bin kişiye ulaşarak yeni bir rekor kırdığı açıklandı.  

Alman Federal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı verilere göre ülkede yaşayan yabancı sayısı 2017 yılında rekor seviyeye çıktı. Yaklaşık 10 milyon 600 bin kişiye ulaşan ülkede yaşayan yabancı sayısının, 2017 yılında bir önceki yıla göre 585 bin kişi arttığı ve artış oranının yüzde 5,8 olarak kaydedildiği bildirildi. Yabancıların toplam nüfusa oranı ise yüzde 13'ün biraz altında kaldı.

DW Türkçe’ye göre, yabancıların sayısının artmasının temel nedeni olarak, Avrupa Birliği'nden yaşanan göç gösterildi. AB ülkelerinden göçte 439 bin kişilik artış yaşanırken, en fazla göç Polonya, Romanya ve Bulgaristan'dan alındı.

AB DIŞINDAKİ ÜLKELERDEN GÖÇ AZALDI

Öte yandan AB dışındaki ülkelerden göç azalırken, üçüncü ülkelerden 2017 yılında 163 bin kişinin Almanya'ya geldiği belirtildi. 2016 yılında üçüncü ülkelerden Almanya'ya 665 bin kişi göç etmişti. Suriye, Irak ve Afganistan'dan Almanya'ya gelen kişi sayısının da azaldığı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.