Öne Çıkanlar galatasaray palandöken trabzonspor ukrayna anadolu efes dolar Göztepe Beşiktaş Haberleri antalyaspor basketbol transfer CEV U17 Avrupa Voleybol Şampiyonası

AP Türkiye Raporunu Büyük Çoğunlukla Kabul Etti

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye ile “üyelik müzakerelerinin askıya alınması” tavsiyesini içeren yıllık Türkiye Raporu’nu 477 oy ile onayladı. AP Türkiye Raportörü Kati Piri, raporun “Büyük bir çoğunluk”la kabul edildiğini duyurdu.

AP Genel Kurulu’nda yapılan oylamada karar tasarısı şeklindeki Türkiye Raporu beklendiği gibi kabul edildi. Parlamentodaki tüm siyasi gruplardan destek alan rapor ile ilgili oylamada 477 parlamenter “evet” oyu kullanırken 64 parlamenter “hayır” oyunu verdi. Bu arada 97 üye çekimser kaldı. AB açısından “bağlayıcı” olmayan kararda Türkiye’de 16 Nisan referandumunda onaylanan Anayasa değişikliklerinin mevcut haliyle uygulamaya konulması durumunda  üyelik müzakerelerinin askıya alınması isteniyor. Bu arada, raporu kaleme alan AP Türkiye Raportörü Piri, oylama sonucunu Twitter hesabından duyururken raporun “Büyük bir çoğunluk”la kabul ediğinin altını çizdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.