Öne Çıkanlar galatasaray deprem palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konser türk telekom ANTALYA azerbaycan ukrayna trabzonspor çiftçi yapı kredi

Avrupa'nın Tek Turnikesiz Metrosunda Kaçak Sayısı Şaşırtıyor

BEST araştırma şirketinin yaptığı araştırma sonuçları neticesinde  turnikesiz geçiş sistemi uygulayan Helsinki metrosunda biletsiz seyahat edenlerin oranı yüzde 2′de kalırken, turnikeli geçiş sistemi uygulayan Stockholm ve Oslo metrolarında biletsiz seyahat edenlerin oranının sırasıyla yüzde 3 ve yüzde 4.4 olduğu belirlendi. Avrupa'nın tek turnikesiz metrosuna sahip Helsinki'de metro neden turnikesiz sorusunun cevabı ise halka duyulan güven. Metronun 70'li yıllarda planlanırken yolculara duyulan güvenden dolayı turnikesiz yapıldığı belirtiliyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.