Bakan Çavuşoğlu İlham Aliyev İle Görüştü

Türkiye-Azerbaycan-Pakistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı için Bakü’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Çavuşoğlu ayrıca mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile bir araya geldi.

YENİ ÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ FORMATI

Bu arada, Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan Dışişleri Bakanları arasında ilk defa Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısının düzenlenmesi dikkat çekiyor.

Trend Haber Ajansı İngilizce yayınında, “Azerbaycan, Türkiye ve Pakistan arasında Dışişleri Bakanları düzeyindeki ilk üçlü toplantıda bu ülkeler için yeni bir üçlü işbirliği formatı için temel atılacak” diyor.

“Bölgesel önemi olan yeni bir önemli etkinlik bugün Azerbaycan’da gerçekleşecek” ifadelerinin de kullanıldığı haberde, üç ülkenin bölgelerinde ağırlıklarının altı çiziliyor.

Trend, Türkiye'yi  “bugün Ortadoğu’da önemli siyasi ve ekonomik oyunculardan biri” olarak niteliyor ve Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluğu ve kardeşliğe vurgu yapılıyor.  

Pakistan için “İslam dünyasının nükleer bir güçü” denildiği haberde,  Pakistan’ın Ermenistan’ı devlet olarak tanımayan iki ülkeden biri olduğuna işaret ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.