Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi Zeytin Dalı Harekatı dünya sağlık örgütü Afrin ataşehir belediyesi duman obezite sağlık bakanlığı covid19 salgını Dr. Fevzi Özgönül Anadolu Sağlık Merkezi

Başbakan'dan, Suudi Arabistan'a Taziye Mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, Cidde, Katif ve Medine'de gerçekleşen terör saldırıları nedeniyle, Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Birinci Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Mohammed Bin Naif Bin Abdülaziz Al Saud’u arayarak taziyelerini iletti.
 
Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yıldırım, dün akşam Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Birinci Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Mohammed Bin Naif Bin Abdülaziz Al Saud’la telefonda görüştü. Yıldırım, görüşmede, 4 Temmuz’da Suudi Arabistan’ın Cidde, Katif ve Medine'de gerçekleşen terör saldırıları nedeniyle taziyelerini ileterek, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa dileğinde bulundu.
 
Yıldırım’ın Ramazan ayında İstanbul’da ve kutsal mekânlarda gerçekleştirilen terör saldırılarını şiddetle kınadığı kaydedilen açıklamada, Yıldırım’ın saldırıların terörün dini, ırkı ve kutsalı olmadığını gösterdiğini ifade ettiği belirtildi.

 Açıklamada Yıldırım’ın, bu menfur saldırıları gerçekleştirenlerin tüm insanlığa karşı suç işlediklerini, terörizmle mücadele için uluslararası işbirliğinin büyük önem taşıdığını, Türkiye’nin bu konuda Suudi Arabistan Hükümeti ve halkıyla tam bir dayanışma içinde olduğunu söylediği belirtildi.
 
Türkiye ve Suudi Arabistan’ın ortak çabalarını sürdürmesinin önem arz ettiğini kaydeden Yıldırım’ın iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da ileri bir seviyeye taşınmasından tüm bölge halklarının da istifade edeceğini dile getirdiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Veliaht Prens Mohammed Bin Naif, 28 Haziran günü İstanbul Atatürk Havalimanı'na yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlere ilişkin mukabil taziye dileklerini iletmiştir. Başbakanımızın dile getirdiği görüşlere tamamıyla katıldığını, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın terörle mücadelenin yanı sıra diğer tüm alanlarda işbirliğini daha da geliştirmekten başka seçeneği olmadığını, Suudi Arabistan olarak bu doğrultuda çalışmaya devam edeceklerini ifade etmiştir.”
 
Görüşmede, ikili ekonomik ve ticari ilişkiler konularının ele alındığı bilgisine de yer verildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.