Öne Çıkanlar ırak pkk fetö CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Cumhur İttifakı Tavuk eti üretim miktarı TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi spk 1 Mart 2024 Cuma Gündem Özeti Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi IğdırNahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı

Başbakan Yıldırım'dan Fransa'ya Başsağlığı

Başbakan Yıldırım, Fransa’nın Nice kentinde yaşanan terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Fransız hükümetlerine başsağlığı mesajlarını ileten Yıldırım, Fransız hükümetiyle terörle mücadelede işbirliği halinde olacaklarını, türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.
 
Başbakan Binali Yıldırım, NATO toplantısında alınan kararla Fransa'daki terör saldırısı nedeniyle bütün üye ülkelerin bayraklarının yarıya indirilmesinin kararlaştırıldığını belirterek, “Bu çerçevede biz de Fransa’daki yaşanan terör olayına bir dayanışma gösteriyoruz ve bayraklarımızı yarıya indiriyoruz. Tekrar Fransız halkının başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. Yıldırım, gerek son İstanbul saldırısı, gerek Fransa’daki terör olayında ülkelerin güzel bir dayanışmayı da ortaya koyduğuna dikkat çekti.
 
Yıldırım, dünyanın artık teröre karşı tek yürek olduğunu belirterek, ““Bizim gerek bölgemizde gerek dünyanın herhangi bir köşesinde yaşanabilecek terör olaylarının önüne geçmek için BM başta olmak üzere birçok ülkenin daha sıkı işbirliği halinde olması lazım. Bu işbirliğinin küresel terörü sona erdirmede hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Terörle yıllardan beri mücadele eden Türkiye olarak her zaman “terörün dini, imanı, milleti, insanlığı olmadığını" söylediklerini vurgulayan Yıldırım, “Terörün bildiği tek şey var öldürmek. İnsanları öldürmek. İnsanlara korku salmak ve ülkelerdeki barışı, kardeşliği ve huzuru bozmaktır. Onun için bir kez daha şunu bütün dünya bilmelidir ki terörle mücadelede fark gözetmek, kimi terör örgütlerini az günahkar kimilerini masum görmek en büyük yanlışlıktır. Bu yanlışlık yıllardan beri yapıldı. Özellikle gelişmiş ülkelerde terördeki çifte standart her geçen gün dünyada acı sonuçları ortaya koyuyor” diye konuştu.
 
“Fransızların Bu Kadar Titizlenmesi Yeterli Olmadı”
 
Fransa’nın İstanbul ve Ankara’daki milli bayram resepsiyonlarını iptal etmesine ilişkin konuşan Yıldırım, en üst düzeyde tedbir alınmasına rağmen zaman zaman terör olaylarının yaşandığını belirtti.
Terörün kimi ne zaman nerede vuracağının belli olmadığını kaydeden Yıldırım, “ Fransızların bu kadar titizlenmesi, Türkiye’de kendi misyonlarında bu tedbirleri alması yeterli olmadı. Terör, Fransa’nın kalbinde tekrar kendini gösterdi” ifadelerini kullandı.
Yaşanan dünkü olaydan sonra Yıldırım, ülkelerin güvenirliliği ile ilgili sınıflandırmaların bir anlam ifade etmediğini belirtti. Yıldırım sözlerine, “Her ülke aynı derecede güvenlidir, her ülke terör karşısında aynı tehditlerle karşı karşıyadır. Zincirin en zayıf halkası gibi terörün en fazla yoğunlaştığı o halkayı bulup tekrar güvenliği sağlamamız lazım. O yüzden de bir an önce Suriye’de, Irak’ta ve bölgede yaşanan istikrarsızlıkların sona ermesi gerçek anlamda terörün sonlandırılması anlamını taşıyor” açıklamalarıyla devam etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.