Öne Çıkanlar Hakkari AİLE terör bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hadise milli savunma bakanlığı gündem özeti çin abd terörist

BBC: 2020’de Ekonomik Büyümesini Koruyan Tek Ülke Çin Olacak

BBC, yayımlanan yeni bir anketin sonuçları bazında Çin’in bu yıl büyümeyi koruyabilen tek ekonomi olacağı değerlendirmesinde bulundu. İngiliz haber kanalı BBC’nin haberinde dünya genelindeki şirketlerin yüzde 90’ının Çin’i ideal satın alma destinasyonlarından biri olarak gördüğü belirtilerek, Çin’in küresel tedarik zincirinde son derece önemli rol oynadığı ve kuvvetle muhtemel bu yıl büyümeyi koruyabilen tek ekonomi olacağı çıkarımı yapıldı. 



Haberde, Covid-19 salgınının küresel ticarete dev olumsuz etkiler getirdiğine, bu sürecin işletmelere tek bir ülkeye bağımlı kalmanın hiçbir fayda sağlamayacağını öğrettiğine dikkat çekildi. 
 
Küresel tedarik zinciri yönetim şirketi QIMA’nın gerçekleştirdiği en son anketin sonuçlarına yer verilen haberde, Çin ve ABD arasında gerginliğin devam ettiği ve salgının küresel boyutta yaşandığı bir dönemde, Amerikalı işletmeler dahil dünyadaki tüm şirketlerin Çin piyasasına bağımlılığının aynı seviyede kaldığı kaydedildi. Ankete katılan işletmelerin yüzde 87’si, çeşitli tedarik kanallarının bulunmasına rağmen Çin'i halen ilk üç ideal satın alma destinasyonu olarak gördüğünü ifade etti. 
 
Çin’in küresel tedarikçi konumundan dünyanın en önemli müşterisi konumuna geçmekte olduğuna işaret edilerek, bu nedenle Çin’in 2020’de büyümeyi koruyabilen tek ekonomi olabileceği yönünde görüş bildirildi. Çin’in geçen onlarca yıl içinde küresel ticaret tanımlarını şekillendirdiğine, bu durumun kısa vadede değişmeyeceğine dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.