BBC: Türk Vatandaşı Türkiye Dışında ABD Vizesi İçin Başvurabilir

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin Türk vatandaşlarına yönelik vize durdurma kararının etkileri tartışılırken BBC, ABD'nin kararının Türkiye'deki başvuruları kapsadığını, yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının ABD vizesi için başvurabileceğini belirtti.

BBC Türkçe, “ABD ve Türkiye'nin vizeleri askıya alma kararları kimi, nasıl etkileyecek?” sorusuna yanıt aradığı haberinde ABD ve Türkiye'nin vize başvurularını karşılıklı olarak askıya alma kararından hali hazırda vizesi olanların etkilenmeyeceğini ancak vizesi olmayan Türk vatandaşlarının ise yeni bir düzenlemeye kadar ABD'ye seyahat edemeyeceğini kaydetti.

“Karar, bütün pasaport sahipleri için geçerli olacak. Buna, diplomatik pasaportlar da dahil” diyen BBC, “Bu, vatandaşların, diplomatik, turistik, iş, öğrenci, işçi ve gazeteci dâhil hiçbir vize başvurusunda bulunmayacağı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Bunun ardından BBC, ABD'nin Türk vatandaşlarına yönelik vize başvurusu kararının Türkiye'deki başvuruları kapsadığını belirterek  “Ancak bu, her Türk vatandaşının Türkiye dışında ABD vizesi için başvurabileceği anlamına geliyor” dedi. BBC şöyle devam etti:

“Zira, Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde bu konuda şu kural yer alıyor: ‘Uluslararası kural; vize başvurunuzu daimi ikametinizin olduğu yerden yapmanızdır.’ Dolayısıyla özel bir düzenleme olmaması halinde sadece yurtdışında ikameti bulunan Türk vatandaşları yurtdışında ABD vizesine başvurabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.