Berlin: Türkiye'de Gözaltına Alınan Çifte Vatandaş Serbest Bırakıldı

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 26 Mayıs'tan bu yana Türkiye’de tutuklu bulunan Türk ve Alman vatandaşı bir kişinin serbest bırakıldığını açıkladı.

Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, serbest bırakılan kişinin “siyasi suçlamalar” nedeniyle gözaltına alındığını belirtti. Sözcü, söz konusu kişiye yurt dışına çıkış yasağı konulup konulmadığı konusunda ise bilgi vermedi.

DW Türkçe haberinde, “Alman Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye'de halihazırda 11 Alman vatandaşı tutuklu bulunuyor. Bu kişiler arasında Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel, çevirmen Meşale Tolu ve insan hakları savunucusu Peter Steudtner de bulunuyor” dedi. Haberde şöyle devam edildi:

“Almanya Türkiye'deki Almanların serbest bırakılmasını talep ediyor. Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert 22 Eylül'de yaptığı açıklamada, Almanya'nın Türkiye'de tutuklu Alman vatandaşlarının serbest bırakılması ve konsolosluk hizmeti sunmak için elinden geleni yaptığını vurgulamıştı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.