Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Zeytin Dalı Harekatı ataşehir belediyesi duman obezite Afrin Dr. Fevzi Özgönül Anadolu Sağlık Merkezi diyabet hipertansiyon Drew Thomas Dramaturg Elif Solak Tokatlı

BM Genel Sekreteri Guterres, Xi Jinping’e De Tebrik Mesajı Gönderdi

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Çin’de yoksullukla mücadelede kazanılan başarıdan dolayı Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’e kutlama mesajı gönderdi.

Guterres mesajında, “Kısa süre önce, Çin Halk Cumhuriyeti’nde mutlak yoksulluğun başarıyla ortadan kaldırıldığını ilan ettiniz. Çin hükümetine ve şahsınıza en içten tebriklerimi sunuyorum. Söz konusu büyük başarı, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Programı’nda resmedilen daha güzel ve daha müreffeh bir dünya hedefi için çok önemli bir katkı niteliği taşıyor. Çin’de elde edilen bu olağanüstü başarı, tüm uluslararası topluma umut ve motivasyon aşıladı. Söz konusu başarı, hükümetin verdiği siyasi taahhütler ile politika istikrarının en yoksul ve en kırılgan toplulukların durumlarını iyileştirmek için son derece büyük önem taşıdığını kanıtladı. Çin’in daha büyük başarılar elde ederek, hiçbir insanın geride bırakılmayacağı hedefine ulaşacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
 
Bilindiği üzere Çin, ülkede yoksulluğu bitirmek üzere hayata geçirdiği uygulamalar ve verdiği teşviklerle özellikle kırsal bölgelerde yaşayan halkın gelir düzeyini artıracak çalışmalara imza attı. Hükümet, yoksullukla mücadele planları çerçevesinde kırsal bölgelerde sanayi, turizm ve tarımı teşvik eden hamleleri teknoloji ile destekleyerek bu bölgelerde yaşayan halkın ürünlerini Çin’in genelinin yanı sıra yurt dışına satışını da sağlamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.