Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır terörist boyner Hudut bbp mühimmat abd TOGG Kuşadası Belediyesi Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı

Bogdanov: İdlib Ve Afrin’i Türkiye Ve İran’la İstişare Ediyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya'nın Suriye'nin İdlib ve Afrin bölgelerindeki durumu Türkiye, İran, Suriye hükümet ve muhalefetiyle istişare ettiğini söyledi.

Basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Mihail Bogdanov, Rus Dışişleri'nde ABD'nin Suriye'nin kuzeyine füze savunma sistemleri konuşlandırmaya hazırlandığına ilişkin bilgi olmadığını belirterek  "Bunu ABD'li meslektaşlarımıza sormalıyız, benim bilgim yok" dedi.

“ABD'nin Suriye İstihbaratıyla Görüştüğü Haberleri Yalan Olabilir"

Sputnik’e göre, Bogdanov'a ABD'li bir heyetin Suriye istihbaratıyla görüştüğü haberleri de soruldu. Rus Dışişleri'nin bu konuda bilgisi olmadığını kaydeden Bogdanov, basına yansıyan bu bilgilerin yeni yalan haber olabileceğini belirtti.

İdlib ve Afrin'deki Durum

Diğer taraftan Bogdanov, Rusya'nın Suriye'nin İdlib ve Afrin bölgelerindeki durumu Türkiye, İran, Suriye hükümet ve muhalefetiyle istişare ettiğini söyledi.

Bogdanov, "Tüm bu konuları Suriye'deki ateşkesin garantörleri olan Türkiye ve İran da dahil olmak üzere ilgili taraflarla istişare ediyoruz. Suriye hükümeti, bazı iç ve dış siyasi muhalefet temsilcileri ile Astana görüşmelerine katılan silahlı muhalifler de görüştüğümüz taraflar arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.