BRICS Ülkeleri, Aşı Geliştirmek İçin Ortak Ar-Ge Merkezi Kuruyor

BRICS ülkeleri, Aşı Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Merkezi kurma kararı aldı. Merkezin kurulması nedeniyle düzenlenen basın toplantısına katılan Çin Bilim ve Teknoloji Bakanı Wang Zhigang, Çin’in merkezin lansmanını aşı Ar-Ge ve test konusunda değişim ve işbirliğini teşvik etmek için bir fırsat olarak kullanmak için diğer BRICS ülkeleriyle birlikte çalışacağını söyledi.

 

Wang, Çin’in Kovid-19’a karşı savunmayı güçlendirmek ve küresel ekonomik toparlanma için umut ve güven sağlamak amacıyla ortak tesisler kurmak ve standartların karşılıklı olarak tanınması için bu ülkelerle birlikte çalışacağını söyledi.

Wang, beş BRICS ülkesinin ortaklaşa, gelişmekte olan ülkelerin aşıların erişilebilirliğini ve satın alınabilirliğini küresel kamu malı olarak adil dağıtım yoluyla sağlamak için aşı işbirliğini güçlendirmeye yönelik bir girişim önerdi.

Girişim aynı zamanda, BRICS ülkelerinin bulaşıcı hastalıkları kontrol etme ve halk sağlığı olaylarına yanıt verme kapasitesini artırmayı da amaçlıyor. BRICS Aşı Ar-Ge Merkezi’nin lansmanı ve girişim, BRICS ülkeleri arasında halk sağlığı ve aşı Ar-Ge konusundaki işbirliğini güçlendirmede ileriye doğru sağlam bir adıma işaret ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.