Öne Çıkanlar galatasaray anadolu efes Göztepe basketbol transfer ithalat Mart 2024 kurulan şirket sayısı Elektronik sigaralar Mirat İblisin Laneti ve Gudubet (Ölmek İstemiyorum) Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği Belediyecilik Charlize Theron

Çin, 3 Yaşından Küçük Çocuğu Olanlara Gelir Vergisinde İndirim Yapıyor

Çin Hükümeti'nin 28 Mart Pazartesi günü çıkardığı genelge, 3 yaşından küçük olup bakım gerektiren çocuk sahibi anne-babaların vergilendirilme politikasına ilişkin hükümler içeriyor. Bakım gerektiren küçük çocuk sahibi anne-babaların kişisel vergilendirilebilir gelirleri, söz konusu genelgeye göre, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren, her bir çocuk için ayda bin yuan (157 dolar) düşürülebilecek. Genelge, bu indirimin anne-babanın yalnızca birisi için geçerli olabileceğini veya tümünün ikisi için eşit oranda geçerli olacağını belirtiyor.

Bu politika, uzun dönemli ve dengeli bir nüfus gelişimini teşvik etmeye yönelik demografi politikalarının bir uygulaması olup Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi'nin ve Hükümetin geçtiğimiz Temmuz ayında benimsediği kafara dayalıdır.

Anahtar Kelimeler:
çinVergiYuan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.