Öne Çıkanlar Covid19 ANTALYA Kovid19 istanbul COVID19 aşısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu KPSS enflasyon çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı berat albayrak fenerbahçe

Çin, 43.3 GW İle Dünyanın En Büyük Rüzgar Santralini Kuruyor

Dünyanın en fazla enerji üreten rüzgar santrali önümüzdeki üç yıl içinde inşa edilmiş olacak. Söz konusu tesis, Çin kıyılarında kurulacak ve toplam 43,3 gigavat elektrik akımını üretip sevk edebilecek.  



Şu anda, 20 gigavatlık yerleşik türbin gücü ile dünyanın en büyük elektrik santrali olan Jiuquan rüzgar enerji tesisi de yine Çin’de bulunuyor. Ancak yeni inşa edilecek tesisle birlikte bu rekor iki katından fazlaya çıkılarak kırılacak. Esasen küresel toplam rüzgar enerjisinin yüzde 25 kadarından fazlasını üreten Çin, bu alanda dünyanın lideri. Yeni proje, ülkenin bu konumunu daha da güçlendirecek.

Santralin kurulacağı mevki Çin kıyılarının en çok rüzgar alan kesiminde; öyle ki, yılda 3 bin 800 ila 4 bin 300 saat boyu tam kapasiteyle çalışabilecek. Demek oluyor ki, türbinler yıllık sürenin neredeyse yarısında ideal koşullarda dönecek ve işleyebilecek. Hesaplamalara göre, burada üretilecek enerjiyle yaklaşık 13 milyon ortalama Avrupa hanesinin elektriği temin edilebilir.

Söz konusu projesi, 2025 yılına değin elektrik tüketiminin üçte birinin yenilenebilir enerji kaynaklarından teminini öngören resmi hükümet planlamasının bir unsurudur. Çin’in en geç 2060 yılına kadar karbon nötr aşamayı hedeflediği biliniyor. Ancak Beijing’in bu yönelimi daha hızlandırması beklenebilir, çünkü iklim krizinden kaynaklanan nedenlerin ülkenin ekonomik kalkınmasını bu yıl bile engellediği görüldü. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.